Actief deelnemen aa...
 
Meldingen
Alles wissen

Actief deelnemen aan forum.

16 Berichten
10 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,253 Bekeken
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
Topic starter  

Beste Mede freaks,

Off Topic, hè, dat is nu precies wat ik even nodig heb. Kan ik eens lekker vrij zeggen wat ik op m’n hart heb.

Kijk, wij zijn zo langzamerhand toch een grote club aan het worden. Bijna 1200 leden ,dat is niet niks! Als we daarbij bedenken dat we er per maand gemiddeld 10 nieuwe leden bij krijgen oftewel 120 per jaar, dan is het duidelijk dat er een groeiende belangstelling is voor onze club. Natuurlijk komt dat niet alleen door MFB maar ook door de andere rubrieken, zoals HIFI ,DSS etc. Wat mij betreft kunnen die rubrieken nog wel wat verder uitgebreid worden, maar daar wil ik het hier nu niet over hebben.

Waar het mij om gaat, is: dat ik zie dat er enerzijds honderden lezers op ons forum of site zijn en dat is natuurlijk zeer verheugend , maar anderzijds dat het aantal freaks dat daadwerkelijk actief deelneemt aan het forum door het plaatsen van post’s of deel neemt aan discussies of hulp biedt en vragen beantwoordt etc.,maar bedroevend weinig is. Het betreft een betrekkelijk klein groepje altijd dezelfde freaks, die hun nek uisteken en actief deelnemen en een bijdrage leveren.

Wat is dat toch . Is men bang zich bloot te geven of bang om een foutje te maken. Het is toch helemaal niet zo erg een keer de plank mis te slaan. Andere freaks schieten je dan te hulp en zetten de zaak weer recht. Niets aan de hand. Maar ondertussen heb je dan wel iets geleerd. Met passief te zijn zou je dat niet leren!

Kijk en dat zou ik nu bij onze club zo graag rigoureus willen doorbreken. Toe beste medefreaks, kom nu eens uit je “veilige” schuilplaats en doe actief mee. Echt, dat geeft voldoening en meer kleur aan je leven.
Uiteindelijk doet onze MFB club een heleboel voor jullie, doe nou ook eens iets terug. Bij voorbaat dank voor jullie medewerking. Groeten Piet.

PS. Ik heb nóg een ding dat zwaar op m’n lever ligt en zo nodig van een nog hogere importantie is, maar dat vraagt nog enige voor bereidingstijd. Ik hoop hier binnenkort, ook weer op Off Topic, op terug te kunnen komen. P.


   
Citeren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

Piet, je hebt wel gelijk, het is een relatief klein clubje dat antwoord geeft maar de andere kant van de medaille is dat er wellicht (te) snel gereageerd wordt door steeds diezelfde leden?
een ander heeft dan weinig meer toe te voegen.

ik zal daarom eens proberen tot tien te tellen voor ik weer reageer 🙂

komt vast goed 8)


   
BeantwoordenCiteren
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
Topic starter  

Hallo Remi,

Ik denk niet dat jij je zou moeten in houden en eerst tot tien zou moet tellen. Dat is zeker niet mijn bedoeling en lost het probleem ook niet op.

Mijn oproep betreft natuurlijk niet alleen het beantwoorden van vragen. Ik heb het in veel breder en algemener verband bedoeld. Gewoon veel meer deelnemen aan de forum activiteiten. En met nieuwe posts komen. Liefst een beetje gerelateerd aan de diverse rubrieken, maar daar buiten mag uiteraard ook. Groeten Piet.


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Hi Piet,

ach nu is het vakantie , straks wordt het weer soldeerboutenweer, dan wordt het vanzelf drukker 😉


   
BeantwoordenCiteren
(@snameroc)
Trusted Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 66
 

Hallo Piet,

Ik lees dagelijks het forum.
Zeker de rubriek vraag en aanbod.
Maar ik denk dat het passief deelnemen aan discusie,'s echt iets voor technische mensen is, natuurlijk niet iedereen maar wel veel.
Zelf heb een set mfb 544 en alle 3 de kinderen hebben een jaren 80 stereo set van philips op hun kamer gekocht via marktplaats.
Ik heb het idee dat de belangstelling voor muziek en daarmee apperatuur een beetje bij de huidige opvoeding vergeten wordt want alles gaat via de pc met youtube.
Verder doe ik uit hobby al 30 jaar reparatie's aan consumenten apperatuur.
Ik mag ook je berichten graag lezen

Groeten Johan


   
BeantwoordenCiteren
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
Topic starter  

Jeroen en Johan,

quote " Ach nu is het vakantie , straks wordt het weer soldeerboutenweer, dan wordt het vanzelf drukker

Quote:
Ha, die Jeroen, weet je, jij bent kampioen met het maken van post's.
Nog niet zo lang geleden zat je op 2000 en nu zit je al al op bijna 2800, geweldig!!! Dus voor jou was mijn oproep niet direct bedoeld. 😆

In de vakantie periode ligt het forum bijna plat, elk jaar weer en dat is bij de vele andere fora precies zo. Daarom heb ik met mijn oproep gewacht tot na de vakanties . Nu zijn zo langzamerhand de vaste postmakers weer terug, maar daarmee houdt het ook precies op.

Kijk en dat patroon wilde ik nou doorbreken, Ik weet niet precies wat de oorzaak is, ik heb zomaar eens wat veronderstellingen gedaan. Iedereeen zal wel z'n eigen reden hebben,maar er moeten toch meer mensen zijn die bijvoorbeeld een interessant artikel tegen komen en dat zouden kunnen posten op ons forum of iets degelijks.

En Johan, het hoeft niet altijd technisch te zijn, er zijn genoeg onderwerpen te noemen, die toch ergens gerelateerd zijn aan onze MFB club. Je krijgt dan vanzelf kruisbestuiving en dan wordt het voor iedereen levendiger en intressanter.

Groeten Piet.


   
BeantwoordenCiteren
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
 

piet , ik heb dit ook gemerkt en begon al toen het lente werd . op mp is dit ook . als het dan koud word en regenen dan is het druk ineens .ik zit ook op andere ( algemene fora ) en daar zie je het verschil met een regendag , dan staan er 4 pagina's actieve topics , bij zon en 15 graden nog geen 14 . het internet gaat wel meer gebruikt worden als de mex griep toeslaat en je thuis zit ermee .ook is een reden dat de markt slecht is en mensen geen geld hebben voor de hobby , en dan zijn er weining vragen over vintage audio .

in de zomervak , heb ik 4 achtereenvolgende dagen gezien zonder topics met nieuwe posts , ook zijn er forumleden die er eerst veel waren en nu nooit meer . ook heb ik gemerkt dat als mensen de pc kapot hebben vaak inlogcodes kwijt zijn daar die auto aangevuld werden , en omdat veel leden er een hotmailadres aanhingen , krijg je dan ook geen meldingen meer van topics die aangepast zijn en dan vergeet je de site langzaam . ik bewaar veel codes en schrijf ze op , want een pc crash heb ik ook al gehad . en maak een backup van email elke zoveel dagen , en die plaats ik bij herinstallatie ( elk half jaar ) dan in de pst folder van outlook en zo raak je niks kwijt kwa mailadressen en hoe heb ik dat toen geregeld met eea .

groet mattie


   
BeantwoordenCiteren
 4cv
(@4cv)
Estimable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 118
 

Hierbij een reactie van mij op dit topic.

Vanuit het verleden (toen de eerste MFB-luidsprekers op de ‘markt’ verschenen) ben ik, als muziekliefhebber, al enthousiast over het fantastische geluid van deze luidsprekers. Ondanks dat ik bij een radio/TV-zaak werkzaam was (let wel; als jongste bediende), had ik toen niet de financiële middelen om deze, toen zeer dure luidsprekers aan te kunnen schaffen.
Nu ik jaren later bij toeval een paar MFB’s ‘in de schoot’ geworpen kreeg, ben ik opnieuw enthousiast geworden en bezit nu een aantal verschillende van deze luidsprekers.
Naast deze luidsprekers heb ik ook nog een paar ‘oude’ draaitafels (22GA212 en 22GA312), vier CD-spelers (2x CD100 en 2x CD304), twee receivers 22AH777 (een met zilveren- en een met zwart front) en sinds kort twee bandrecorders (N4422 en N4506); allen van ons geliefde merk Philips voordelig kunnen bemachtigen.

Ik ben absoluut niet technisch en moet eventuele (ingewikkelde) reparaties aan bovenstaande geluidsapparatuur uit laten voeren door twee kennissen die wel die technische achtergrond hebben. Wel probeer ik eenvoudige reparaties aan bovenstaande apparaten (waar ik dat kan) zoveel mogelijk zelf uit te voeren. Hierbij moet gedacht worden aan snaren en lampjes vervangen, schoonmaken en smeren, eenvoudige soldeerklusjes, restauratiewerkzaamheden aan de kasten, enz., enz..

Bovenstaande is ter verduidelijking van het volgende waar dit topic eigenlijk over gaat:
Doordat de technische kennis bij mij ‘nihil’ is, zal ik niet al te vaak een (voor jullie mogelijk interessant) bericht achter laten. Maar om me waar mogelijk toch wat te verdiepen in het MFB-gebeuren lees ik wel dagelijks de door iedereen geplaatste berichten. Zie dan ook het MFB-forum als een belangrijke informatiebron van ervaringsdeskundigen voor ‘leken’ zoals ik.

Ga vooral door! 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@cyberjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 482
 

@Piet wrote:

Beste Mede freaks,

Off Topic, hè, dat is nu precies wat ik even nodig heb. Kan ik eens lekker vrij zeggen wat ik op m’n hart heb.
PS. Ik heb nóg een ding dat zwaar op m’n lever ligt en zo nodig van een nog hogere importantie is, maar dat vraagt nog enige voor bereidingstijd. Ik hoop hier binnenkort, ook weer op Off Topic, op terug te kunnen komen. P.

hallo piet 🙂 ik heb na ongeveer 4 maanden zo goed als niets doen, weer ingelogd,
zou je van mij een antwoord willen hebben? zo off topic?
Piet , jij hebt me ook aleens mijn haren gewassen wat ik echt niet erg vind,omdat je voor mij een eerlijke mens bent!!!)
neem ik een andere shampoo en klaar is kees(jan) en een paar weken later zegt mijn vrouw: je haren zijn lang ,zal ik ze even knippen?
Ook zeg ik tegen mijn vrouw wat heb je een mooie boa (constrictor) om je hals , geeft ie genoeg warmte?(ik weet ik ben niet gemakkelijk en de belastingdienst kent me ook al)
Ik zeg maar zo als er 15 leden antwoord gegeven hebben, jij ,andre en herman niet meegeteld., dan geef ik ook een berichtje betreffende wat je geschreven hebt af, is dat voor jou okay?
Een voorproefje hier:
Jan Otte ! Meld je!
TDA ook!
De groeten aan remi en jeroen jullie tellen niet mee! bij die 15,want jullie reageren zeker! 😯
Misschien helpt dit bericht al dat er gereageerd wordt
En Piet dat is toch wat je uiteindelijk wilt?


   
BeantwoordenCiteren
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
 

ik heb van de zomer ook al een aantal buitenlandse mfb'ers geholpen
in mijn beste engels en toen was ik wrs de enigste mfbfreak in het land .

en ik stond ervan te kijken dat ik eerst was want remi en jeroen hebben volgens mij een alarm op nieuwe topics , en zijn vaak eerst .
en jan ik sprak net zapper en ik zei al dat je lang niet had gepost , maar hij dacht van niet . jeroen dit is het bewijs , of ben je nog de magnetron aan het opwarmen en je vrouw vertellen dat je 4 lekke banden had 😀 😀

edit : ik ben ineens een 544 geworden , net nu heb ik er geen meer heb .

groet mattie


   
BeantwoordenCiteren
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
Topic starter  

Aan Cyberjan,

Hallo Jan,

Ben blij dat je weer eens iets van je hebt laten horen. Ik had je gemist. Je bent altijd welkom. En zomaar eens een post maken is ook goed, het hoeft ook niet altijd over techniek te gaan.
Ja en onze Jan uit Zeeland, hij zal best een trouw lezer zijn, maar ik krijg hem maar niet op het forum. De eerst volgende keer dat ik hem spreek en dat zal wel binnenkort zijn, dan ga ik weer een beetje drukken. 😆

Tot de volgende post. Groeten Piet.


   
BeantwoordenCiteren
(@ernst)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 660
 

tsja.. en als je niet zo technisch bent als ik ,kan je niet zo vaak reageren op technische vragen! ik kijk sowieso wel elke dag op de site of er nieuws is.
ernst


   
BeantwoordenCiteren
 Joop
(@joop)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 398
 

Ik ben ook niet technisch( op het electronische vlak) maar ik denk dat Piet bedoeld dat je ook gewoon gezellig kunt kletsen op het forum over philips en van alles en nog wat, iets wat totaal niet met techniek te maken hoeft te hebben.(Piet, als ik het fout heb dan moet je me maar corrigeren)

Ik ben ook geen kampioen posten 😳 maar ik doe mijn best 😀 Ik heb eigenlijk nog een vraagje over een philips bandrecorder die ik nog nooit gezien heb, die stel ik wel bij algemeen. 😀

Joop


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Is er misschien voor niet-techneuten interesse voor een algemene uitleg (evt vereenvoudigd) van technische zaken? Mfbfreaks-wiki?


   
BeantwoordenCiteren
(@tismarnix)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 423
 

Kan ook voor techneuten soms nog verhelderend werken hoor zo'n Mfbfreaks-wiki.

Zo zie je maar weer, ik regeer ook nog zo af en toe.
Heb het echter vrij druk en zodoende weinig vrije tijd over, ook niet voor uitgebreide reparaties of nieuwe projecten. Ik heb nog steeds enige passieve ideeen in m'n hoofd maar er broeit ook iets voor een (ge-)ver-bouwde 587. Ik hoop dat het niet bij ideeen blijft.


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 1 / 2
Deel: