Meldingen
Alles wissen

Burmester

27 Berichten
8 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,303 Bekeken
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
Topic starter  

Hoi,

Van de week heb ik een reportage gezien op TV over de SUPERrijken van onze aardbol. Het HIGH END merk Burmester kwam ook aan bod. Beetje gek eigenlijk, wat blijkt nu, de Jappen en Chinezen die al hun consumentenelektronica TROEP op de Europese markt dumpen, kiezen zelf voor Deutsche GrΓΌndlichkeit, oftewel het genoemde merk. De prijzen beginnen ergens bij € 100.000,- voor een leuk setje... Om een lang verhaal kort te maken, er is dus nog kwaliteit te koop, uiteraard moet je hiervoor diep in de buidel tasten!

Groetjes. πŸ˜‰


   
Citeren
 Joop
(@joop)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 398
 

Yep, ik hou het gewoon bij oude philipsspulletjes, is ook kwaliteit!!!


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
Topic starter  

@Joop wrote:

Yep, ik hou het gewoon bij oude philipsspulletjes, is ook kwaliteit!!!

Helemaal mee eens. πŸ˜€

Ik weet dat de DSS-en van Philips destijds in de diverse testen tussen de allerduurste high end speakers stonden met een prijskaartje van ..... heel veel geld zullen we maar zeggen.

Voor zover ik weet werkt Burmester hoodzakelijk met peperdure en stroomvretende buizen. Als je Directeur van de Essent bent kun je je zoiets veroorloven en ook de energierekening betalen maar de gemiddelde Nederlandse werknemer kan dat helaas niet.

Om een lang verhaal kort te maken, een DSS is redelijk zuinig in vergelijking met genoemd spul en klinkt bovendien prima dus waarom jezelf op kosten jagen?

Groetjes. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@piet2401)
Estimable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 192
 

Hallo m0vieman,
tja is maar je geld voor over hebt.
Ik ken er die speciaal die dure auto of dat mooie huis willen hebben en ergens anders geen geld uit willen geven voor goede spullen. Kicken gewoon op het hebben van dat ene ding.
Dat hebben wij toch ook wel een beetje, verliefd zijn maakt blind toch hihihihi 8) . Leve de DSS SE. je kunt maar ergens een tik van hebben, we zijn tenslote freaks, anders zouden we hier niet zijn....... πŸ˜€ πŸ˜€ .

De eerste keer dat ik met de DSS'n ik in aanraking kwam was op een Firato en meteen verkocht wat een soundje, toen heel veel boven het budget maar nu een koopje voor nog steeds die geweldige kwaliteit. Ze kunnen zich nog steeds meteen met de beste speakers die er zijn. Maar helaas is er nu ook een soort superklasse speakers ontstaan en voor de superrijken onder ons is dat "het je van het" om te hebben. Niet voor de geluidskwaliteit maar gewoon voor de heb om te kunnen showen, hebben wat geen ander ook heeft. Nou als je voor die 10% beter geluid die som geld over hebt ga je gang 😳 😳 . Ik wacht wel tot ze tweede hands aangeboden worden, want ook op dat spul schrijf je vlug heel veel af. Tenzij de massa ze vind en dan schieten de prijzen omhoog zoals nu een beetje aan het gebeuren is met de SE'n helaas. Was anders nog wel in de race geweest voor nog een setje!! πŸ™ πŸ™


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
Topic starter  

@ piet2401: ik zal je een verhaaltje vertellen over die SE's... Een vage kennis van me heeft zo'n setje weten te vinden op MP. Ik ben er al een week mee bezig, die dingen waren helemaal gaar en dan bedoel ik gaar! Maar nu komt het: het grote voordeel van die DSS-en is dat er standaard elektronica in zit die (in verhouding) werkelijk NIKS kost. Voor € 60,- (exclusief arbeidsuren) heb je alle (power)elco's, relais, opamps en torren nieuw. Het enige wat nog kapot kan gaan is het interface en dat IC kost iets van € 10,-. Alles bij mekaar koop je daar echt geen nieuwe high end speakers voor of in ieder geval speakers met een dergelijk audiofiel gehalte. De luidsprekers zelf, de trafo en de CPU's, kortom de onderdelen die niet meer leverbaar zijn schijnen nooit kapot te gaan en zijn blijkbaar voor het leven gemaakt mits je er natuurlijk fatsoenlijk mee omgaat en de dingen niet iedere dag tot de 0dB opendraait. *knock on wood*

Ik heb mijn opgeknapte SE's eens flink getest met "Welcome To The Pleasuredome". Je wilt niet weten wat die luidsprekers (re)produceren... Is echt een aanbeveling die CD. Uiteraard moet je (een kopie van) de originele hebben uit de goede oude tijd. Heb je een "F*CKED UP BY SONY" geremasterde versie dan kun je het vergeten... Compleet overstuurd en vervormd en ja geloof me daar krijg je de woofers mee stuk!

Groetjes. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@piet2401)
Estimable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 192
 

@m0vieman,
tja het is wonderlijk wat die Flipsen in die tijd met standaard spullen hebben weten te presteren. Gelukkig voor mij zijn mijn SE tjes van een redelijk betrouwbaar persoon gekocht. Hij bied ook wel eens spul aan op MP, met garantie nog wel. Heb ze nog niet van binnen bekeken, maar hij heeft alleen de relais in het hoog even met een 100 Watt lamp behandeld. Verders zijn ze nog origineel. Ze klinken uitstekend, had natuurlijk ook wel aardige referentie materiaal in de vorm van die ACR RP 250 Isostatics. Die zijn ongeveer even oud, 1996 als bouwjaar.

Die waren als bouwpakket toen ongeveer als setje net zo duur als de SE's . Dat is dus zonder versterkers, want die ACR's zijn wel passief. Ik vind de SE dus zeker gelijkwaardig klinken als die grote jongens van ACR. Het midden is van de SE iets terughoudender, het hoog even goed en het laag soms zelfs beter van de SE, meer druk. Het allergrootste voordeel van de SE is dat ze zo fase rein zijn. Daardoor krijg je zo'n natuurlijk geluid met een uitstekende plaatsing. De meeste passieve hebben juist fase fouten, komt door het scheidingsfilter, kun je gedeeltelijk weer oplossen door bv de tweeter anders omgepoold aan te sluiten, maar dan nog ben je het nooit helemaal kwijt. Dan komt dus het hoog achter het laag aan. Je ziet en hoort de bassnaar aangeslagen worden en dan even erna de boventonen van de vinger die de snaar raakt. Of bij de trom eerst het laag van de trom en dan het neerkomen van de stok op het vel wat weer meer in het hoog zit. Meeste mensen hebben het niet eens in de gaten. Ik ben er schijnbaar gevoelig voor, ook voor vervorming. πŸ˜›

Heel veel Cd's zijn inderdaad bedorven door de kopieerbeveiligingen die men zonodig aan moest brengen. IK heb er hier een van Joe Cocker, is echt niet af te spelen, allemaal "grind" in het geluid, alsof er kontinu mensen over een grindpad lopen GRRRRRRRRRRR πŸ‘Ώ πŸ‘Ώ
Gelukkig is men nu zover dat men er achter is dat het toch niet helpt en mensen zelfs naar het downloaden jaagt, zeker met die rotzooi CD's......
Gelukkig ben ik van een bouwjaar waardoor ik ook nog de echte oude jongens heb en die klinken idd heel veel beter.
Hoewel er ook veel geremasterd spul is wat ook beter klinkt als het oude origineel. Is wel even zoeken dat wel, Alan Parsons bv.

Ik speel ze best wel eens luid, -20dB, geeft de DSC950 dan aan. Aan 0 dB durf ik niet te denken, dat gaat wel heel hard en volgens mij dan de randen van de woofers af.
Ja mocht ik mijn SE's eens willen laten reviseren dan zal ik zekers aan je denken, kunnen we niet om je heen als DE specialist van de DSS'n SE. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
Topic starter  

De originele "Brothers in Arms" van de Dire Straits kun je makkelijk totaan de 0dB opendraaien, dat ding is zo perfect opgenomen dat er echt niks kapot gaat. Heb ik al vaak genoeg uitgeprobeerd, geloof me! Als je vervorming hoort (door o.a. slechte bron of overstuurde CD's) dan MOET je terug met het volume want inderdaad dan gaan de wooferranden loslaten of sterker nog ze gaan tegen het metalen frontje "tikken" en dat is zeker foute boel.

Groetjes. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@piet2401)
Estimable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 192
 

Vandaag eindelijk de betere coax binnen.
Via een soort van MP voor Hifi gekocht, hoewel ik weet hoe gevoelig dit onderwerp hier ligt..........
Het zijn 3 stukken van 8 meter MIT Silver RG6 met goeie zwaarvergulde MIT RCA pluggen. Gelijk maar 1x 8 meter verbouwd in 1 van 3 en 1 van 5 meter. Die RG 6 is een coax met een zwaar verzilverde koper binnen ader met FEP als dielectricum en dan alu folie en daar weer over een zeer dichte koper verzilverde afscherming. exact 75 Ohm en mooi grijs van kleur. Nu laten de SE's pas echt horen wat ze kunnen wow. Gelijk maar de test met 0dB gedaan met brothers in arms, ride across the river en the man's too strong klinken zoals ik het nog nooit heb gehoord loeihard en nog steeds loepzuiver, ongehoord..... :D. Meteen maar love over gold er achteraan, private investigations klinkt zoals ik het ook ooit gehoord heb in Ahoy vlak tegen het podium staand................. ik wordt er stil van, de buurman niet die komt even vragen of het wat minder kan, is niet zijn soort muziek... :roll:., maar snel terug naar -20....... 😳 😳

Nou ik heb bij niet digitale kabels veel verschillen gehoord, maar had niet verwacht dat ook de verschillen groot kunnen zijn in het digitale domein, echt ongelooflijk.
Wie heeft hier een goede verklaring voor? Het zijn toch maar 1tjes en 0'n die over de kabel gaan, nu zullen de flanken van het signaal bij een goede kabel wel aardig steil zijn maar dat het zich zo vertaald in het geluidsbeeld en de klank???????? 😯 😯

Ik heb voor de liefhebber nog 2 stukken van ongeveer 8 meter van deze MIT RG6 Silver over.
Helaas nog maar 2 pluggen. Prijs is 3 euro de meter, de pluggen mogen weg voor 10 de twee. Alles in 1 koop voor 50. Moet je het wel in regio Eindhoven op komen halen.


   
BeantwoordenCiteren
(@pe1dna)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 563
 

@piet2401 wrote:

Wie heeft hier een goede verklaring voor?

Ik. Placebo effect.


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
Topic starter  

Nou nee, van placebo kun je in dit geval niet spreken. De verklaring is simpel. Een normaal S/PDIF (PCM) signaal is laagfrequent m.a.w. een stuk koperdraad zou al voldoende zijn. De DSC950 en ook de DSS-en (de)moduleren de audio- en datasignalen en nu komt de kloe: de datastream is laagfrequent en de audiostream hoogfrequent. Om een hoogfrequent signaal goed te kunnen transporteren heb je een goed geleidende coax nodig, beter als standaard coax dus, m.a.w. gebruik je goedkope coax, komt niet alles aan en zo eenvoudig is dat.

Groetjes. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@piet2401)
Estimable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 192
 

oei nu gaat de dicusie leuk worden. πŸ™‚
Ik weet zeker dat het geen placebo is want terug de oude kabels er op en je hoort echt verschil, zelfs mijn vrouwtje hoort dat. Analoog had ik niet anders verwacht want elke kabel hoe goed ook doet iets met de voltjes die er overgaan, capaciteit, inductie weerstand alles heeft invloed op het geluids signaal. Iedere kabel heeft zijn eigen klankkleur.

Voor digitaal zie ik iedere dag wat een coax kan doen aan het digitale signaal. Oogpatronen die helemaal dicht gaan/signaal niveaus die laag zijn aan het eind. Maar als een 1 aan het begin van de kabel er in gaat verwacht je dat die 1 aan de andere kant toch gelijk klinkt. Wanneer er 1 tjes of 0'n weg vallen krijg je idd een ander varhaal. Maar ik had niet de indruk dat mijn vorgige coax 1tjes of 0'n wegliet.
Ik heb zo iets ook al eens meegemaakt op een demo waar men de schone CD's met een doekje behandelde en ineens bij een 1 op 1 vergelijk was die behandelde veel beter kwa klank. Ook geen verkaring voor

Ik denk dat ook daar zoals m0vieman al zei er toch hier en daar een 1 tje of 0 letje wel weg valt, of dat door statische electriciteit er zo maar bijkomen. πŸ˜₯


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Ik kan alleen me voorstellen dat fouten ontstaan door een combinatie van een foute impedantie en een vrij hoge capaciteit van de kabel.

Door foute impendatie krijg je reflecties en dat kan de boel gaan verzieken.

Bij een gewone scart kabel zie je ook verschil tussen goedkope en dure kabels, en dat uit zich voornamelijk in het minder (of nauwelijk) "vegen"van scherpe verticale overgang. Dat heeft met impedantie te maken en die kan ook al verziekt worden door een slechte plug.
Op zich hoef je geen hele dure kabel te gebruiken, als die maar goed 75 om is en vrij dik, dus weinig capaciteit. En pluggen die goed contact maken en dat ook blijven doen. (er zijn ook dunne kabels met minder capaciteit, die gebruiken een duurder dielectricum)
Een dunne oxydelaag kan al effect hebben. In eht analoge pad gaat audio daardoor licht vervormen, omdat een oxydehuid een beetje als halfgeleider werkt. Vooral DIN met de vrij lage lijnnivo's had daar last van.

Als ik zo je verhaal hoor dan lijkt het met een slechte kabel alsof je neit naar 16 maar naar 15 bits opname zit te luisteren. M.a.w, het verschil hoor je voornamelijk bij hoge dynamiek.


   
BeantwoordenCiteren
(@piet2401)
Estimable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 192
 

Tja impedantie mis aanpassing zou kunnen.
De vorige was een heel goeie 50 Ohms, maar nog wel met van die hobby RCA plugjes. Zou kunnen zijn dat die idd voor reflecties hebben gezorgd.

Ik weet uit mijn analoge (zelfbouw periode) dat een kabel gemaakt van goede materialen gewoon geld kost en dat je het gelukkig ook terug ziet/hoort. Maak het ook bijna dagelijks op mijn werk mee, werk veel met kabels en draad bij de Flipsen medische tak. Goeie kabel kost wat meer maar scheelt een boel in problemen en die kosten ook (veel) geld.

Ik ben zeer tevreden met deze MIT RG6 kabel en zeker met de pluggen.
Pakken het tegendeel lekker stevig vast, niks los zitten en/of slecht contact. De prijs valt ook wel heel erg mee vergeleken bij die Burmester kabels, 3 euro versus 300 per meter. Trouwens als je een klos van 500 foot koopt krijg je hem voor $350, πŸ™‚ Kun je wel even vooruit...........


   
BeantwoordenCiteren
(@pe1dna)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 563
 

@piet2401 wrote:

Ik ben zeer tevreden met deze MIT RG6 kabel en zeker met de pluggen.
Pakken het tegendeel lekker stevig vast, niks los zitten en/of slecht contact. De prijs valt ook wel heel erg mee vergeleken bij die Burmester kabels, 3 euro versus 300 per meter. Trouwens als je een klos van 500 foot koopt krijg je hem voor $350, πŸ™‚ Kun je wel even vooruit...........

350 dollar voor 150 meter?
De normale prijs van goede kwaliteit RG6 (75 ohm coax kabel, meestal gebruikt voor sattv en dergelijke) is rond de 0,75 euro per meter.


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
Topic starter  

@ pe1dna: reken de dollar eens om naar euro's... De USD is toch al heel lang niks meer waard. Ik heb thans liever Thaise bat. :mrgreen:

OFC-coax met goede afgescherming doet wonderen. Ik denk dat je voor rond de € 2,50 per meter al hele aardige kabel krijgt... Je kunt natuurlijk ook bij de plaatselijke juwelier gouddraad laten vlechten, het is maar wat je wilt hΓ¨...

Groetjes. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 1 / 2
Deel: