18 september 2010 - Uitnodiging voor de elfde mfbfreaks.nl meeting op 5 maart 2011

 

Beste medefreaks,

Langs deze weg willen we alle bezoekers van onze website uitnodigen voor de mfbfreaks.nl XI meeting die gehouden zal worden op 5 maart 2011 in gebouw de Hoeckenisse te Klaaswaal.

Voor velen weer het belangrijkste hifi/mfb hoogtepunt van het jaar. Net als in voorgaande jaren kan elke bezoeker getuige zijn van onze roemruchte luistertesten, de grote hoeveelheid hifi apparatuur en de aanwezigheid van vele liefhebbers tezamen op onze vertrouwde lokatie te Klaaswaal.

 

   

 

Succes:

Wegens het enorme succes van de laatste tombola willen ook dit jaar weer iets dergelijks verzinnen. In elk geval iets met leuke must-haves en nog leukere inbreng van onze medefreaks. Ook met de de mfb-kwis zijn natuurlijk weer leuke prijzen te winnen !

 

Programma:

Het exacte programma is nog in de maak zodat er voor elke liefhebber nog volop gelegenheid is aan een eigen bijdrage te werken. Denk daarbij aan het uitstallen van de verzameling, verkoping van mfb's of andere aparatuur, demonstraties etc.

Verder zijn er diverse specialisten aanwezig zodat er goed kan worden ingegaan op technische en mfb gerelateerde vragen.

 

   

 

Aanmelden:

Wanneer je je aanmeldt kunnen we een tafel voor je reserveren en voor aanvang de gelegenheid geven je spullen neer te zetten. Aanmelden voor een tafel graag via ons centraal info@mfbfreaks.nl mailadres

Om de meeting als bezoeker bij te wonen hoef je je niet van tevoren aan te melden, wel vragen we een kleine entree vergoeding in verband met de zaalhuur.

 

 

 

De voorlopige agenda :

 

 

11.00-11.10 uur Opening meeting.

 

 

13.00 , 14.00 en 15.00 uur boxen vergelijkingen.

 

 

14.30-15.00 MFB kwis

 

 

Doorlopend ruilbeurs / markt in grote zaal

 

 

15.45-16.15 Tombola bij de bar

 

 

16.15-17.00 Muziek/entertainment

 

 

17.00- sluiting

 

 

Boxenvergelijkingen - Luistertesten:

Bij deze boxen vergelijking zal het accent komen te liggen op kennis maken met alle modellen mfb. Daarbij zullen enkele passieve speakers het moeten opnemen tegen mfb.

De deelname van de passieve modellen staat nog niet vast, aanmeldingen nog mogelijk via ons centrale mailadres.

 

Doorlopend:

De hele middag is het mogelijk defecte apparatuur tegen een gereduceerd tarief te laten te repareren door ons mfbfreaks.nl servicepunt. Het afgeven en later ophalen van reparaties behoort hierbij ook tot de mogelijkheden.

Wie iets te verkopen heeft of juist iets nodig heeft kan terecht in de grote zaal waar de beurs tafels staan.

Natuurlijk vind je ook onze gezellige bar met hapjes en drankjes !

 

 

   

 

De entree voor deze middag is 5 eur. Dit is indien gewenst, inclusief tafel voor demonstraties. Meer informatie over de meeting kun je vinden op onze website alwaar je ook een routebeschrijving naar Klaaswaal zult aantreffen.

 

Wij verwelkomen je graag op 5 maart 2011 te Klaaswaal! (Zaal open 10:30 uur)

 

Herman van Eersel en André Overweel

Organisatie mfbfreaks.nl meeting XI

 

http://www.mfbfreaks.nl

 

 

 

05 april 2010 - Tweede druk "Band Loopt"

 

Beste medefreaks,

 

Wie herinnert zich niet de lezing van Ruud van Lieshout tijdens onze meeting in 2005 ?

 

Veel van zijn verhalen zijn verschenen in een erg interessant boek genaamd "Band Loopt" Het boek is intussen zo'n groot succes dat deze tweede druk nu beschikbaar is. Verder is het aangevuld met 24 pagina's en 21 foto's. Ruud wilde niet zomaar een nieuwe druk, zonder nog wat verhalen bij te schrijven en foto's te plaatsen die in de 1e druk niet meer geplaatst konden worden. Het boek is nu dus 204 pagina's met 199 foto's.

 

   

 

Band Loopt is een lekker leesbaar boek met korte verhalen en leuke anekdotes uit de tijd van de ontwikkeling van mono naar stereo, van analoog naar digitaal en over de diverse mensen die Ruud op de plaat heeft gezet. Met in de eerste druk 180 pagina's en 178 foto's alles over zijn radiowerk in Indonesië, zijn eigen studio in Den Bosch en over een lange vruchtbare periode op de Gooise Matras, de tijd van de Hof van de Lumičre in Laren en de Hof van Holland Studio, de Phonogramstudio en de Wisseloord Studio's in Hilversum.

 

 

 

 

De auteur is erin geslaagd een boeiend beeld te geven over zijn belevenissen met Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, de Dutch Swing College Band, de Blue Diamonds en vele, vele anderen. Diverse artiesten en allerlei muziekgenres passeren de revue. Het Nederlandse lied, jazz, klassiek, dixieland, cabaret, marsmuziek, tv shows, musicals en geestelijk repertoire. Zowel in de studio als op locatie.

 

Wat is er gebeurd met de tekst in het liedje van Willy Alberti? Hoe herstel je een krakende draairegelaar? Waarom werd de orgelmuziek van Feike Asma in de winter opgenomen? Wat doe je bij live opnamen op locatie aan stroomuitval, teveel sopranen en tsjilpende mussen? In dit boek vindt u de antwoorden. Geen Nederlandse artiest en situatie blijft onderbelicht.

 

 

 

 

Bovendien heeft een aantal artiesten een bijdrage geleverd door hun herinneringen van Ruud op te tekenen. Zo zijn er o.a. (handgeschreven) brieven van Willem Nijholt, Willeke Alberti, Paul van Vliet, Pia Beck, Riem de Wolff, Joop Stokkermans, Jacques Klöters, een speciaal gedicht van Seth Gaaikema en een jingle speciaal voor Ruud van Tonny Eyk.

 

   

 

 

Het boek is te bestellen via de site:

http://boek.nodig.nl