Meldingen
Alles wissen

na 3/4 jaar toch weer mfb kriebels .....

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
466 Bekeken
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
Topic starter  

hallo

ik heb onlangs 1 mfb 587 gekocht en daarna nog een set 080 , 180 , 280 .
de 587 is dus een enkele box , en de eigenaar had de andere op de stort gegooid , want de opnemer was losgekomen . grmbl had ik moeten weten ik kijk uit op de stort van de stad . hij had wel een mooie historie want was afregelbox geweest bij de pro audio afdeling bij philips en bij het opdoeken van de afd , mocht hij ze goedkoop overnemen . heb hem open gehad ( wat niet eigenlijk ) en alle elco's waren nog op 100% waarde . en losse contacten waren er ook niet ,ook het relais was zonder klachten . dus de potmeters gecontactsprayed , en een paar keer bewogen , en een nieuwe afdichting erin en prima . ook meer demping erin gedaan . dit maal wel op 220v laten staan .

de andere dag de set 80 serie gehaald , de man was goedkoop ermee , want de set stond er pas 10 minuten op en had er niet zo'n verstand van .

deze werkte ook nog , en heeft de hele nacht op spanning gestaan maar in de ochtend geen geluid meer . na zoeken bleek er in de 280 een 2 relais uitgevallen te zijn . die niet meer inwilden . eerst maar het ea nagesoldeerd ,en hij deed het weer . echter staat er op de relais maar 5 volt , klopt dit ? ( die groene hitachi relais met l22 erop ) ook doet de 080 het ,alleen is instellen niet te doen . heeft iemand het doc ervan en manual ? want het piepertje erin maakt zacht geluid en dat zal ook niet goed zijn .

dus als iemand het doc van de 280 heeft , houd ik me aanbevolen .het doc van de 080 heb ik al van nostatech.com gehaald , en nu doet de klok het al .

groet mattie


   
Citeren
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
Topic starter  

ben nu al wat verder , en de 280 valt na een half uur uit . ik dacht dat dit door de relaisturing kwam , maar de voeding + en - 40 volt valt gewoon weg , waardoor de relais ook uitvallen . dit gebeurt ook al zonder echt geluid te produceren . nu heb ik zitten meten , maar op de ingang staat 68 volt , hij moet dus 30 volt wegwerken bij 280 ma per kant , zou hij te heet worden hierdoor . hij doet het wel weer als je hem een 2 minuten uit zet , en zonder kap speelt hij lang , dus een warmte probleem . alleen is de voeding zo te zien niet beveiligd , voor overtemp of overstroom dus hoe ?? . de ene spanning neemt de andere mee bij uitval , en de postive heeft nog 0 volt over , en negatief nog 2,4 volt . en toch meet postief nog 2,4 mohm . dus ik zou denken aan een slechte halfgeleider , daar de elco's allemaal nog op waarde zijn , en dan zou het ook bij kou moeten zijn .

iemand ideeen ??

mattie


   
BeantwoordenCiteren
Deel: