Meldingen
Alles wissen

Schema FR951......?

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
808 Bekeken
(@jurjen-bouwman)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Aangezien ik me vandaag geregistreerd heb op dit Forum zal ik me eerst eens voorstellen.
Ik ben Jurjen, komt uit het hoge noorden, Groningen en ben sinds kort (weer) wat aangestoken door het Philipsvirus...;-)

Van jongs af aan altijd Philips audio apparatuur gehad omdat mijn oom daar een goede functie had en ik met veel kortingen spullen via hem kon krijgen. Uiteindelijk bezat ik een 900-serie. Toen een en ander hiervan stuk ging dit weg gedaan.

Een dikke maand geleden ben ik met mijn vriendin een nieuwbouwhuis betrokken en werd het voor mijn gevoel weer tijd voor een nieuwe set. Tijdens het zoeken kwam ik regelmatig op dit forum terecht waar veel interessante info op staat.
Aangezien ik de 900 serie qua geluid en optisch er mooi vond en vind en ik Nederlander ben en trots op Philips ben ik op marktplaats gaan sneupen.

Inmiddels heb ik een FR951, cd951 en fb821. Het klinkt allemaal lekker en ik ben alweer op zoek naar een FA950 of FA951.

Maar goed, dit even terzijde. Ik heb problemen met mijn FR951. Ik kwam erachter dat het apparaat in de standby stand enorm heet werd. Niet gewoon warm dus maar zo heet dat ik er mijn handen aan brande. Als ik hem aanzet lijkt hij ook flink warm te worden maar niet zo warm als in de standby.
Helaas heb ik weinig kennis van elektro e.d. dus geen idee wat er aan de hand kan zijn. Ik heb de FR951 naar een vriend van mij gebracht die er wel verstand van heeft. Die heeft alleen echter wel een schema nodig zegt hij omdat het anders geen doen is.

Mijn vraag is dus, zou iemand mij een schema van de fr951 kunnen mailen? En, heeft iemand wel eens dezelfde problemen gehad?

Mijn mailadres is: jurjenbouwman@ziggo.nl

Alvast bedankt voor de hulp!

Groet,
Jurjen


   
Citeren
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
 

hallo

welkom op het forum , dat de fr951 heet wordt in stby is normaal . de spanningsregelaars voor de electronica worden erg heet . het is bij de oudere versterkers wel vaker dat er nog 25watt aan stroom blijft lopen in stby , je kunt hem dan beter helemaal uitzetten .en bijv met een klikaan/uit setje de hele av hoek aan en uit zetten , scheelt behoorlijk in de energierekening.

het schema staat vers geupload hier : http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/61863/

groet mattie


   
BeantwoordenCiteren
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
 

Dank je, ik heb de docu even op onze server gezet, wellicht handiger ?

http://www.mfbfreaks.nl/pdf/recv/philips_70fr951.pd f"> http://www.mfbfreaks.nl/pdf/recv/philips_70fr951.pdf


   
BeantwoordenCiteren
Deel: