RT8P / Focal 2-weg ...
 
Meldingen
Alles wissen

RT8P / Focal 2-weg bassreflex

17 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,346 Bekeken
 tda
(@tda)
Prominent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 830
 

Top!! 🙂

Ben hier wel benieuwd naar:

maar mijn recente ervaring met meerdere systemen is dat juist ook de transistorbakken er gewoon mooier door gaan spelen. Kosten zijn verwaarloosbaar en gemakkelijk extern uit te voeren.

Hoe is het extern uit te voeren?


   
BeantwoordenCiteren
(@rsq8p)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 305
Topic starter  

Quite simple my dear Watson 😉

Ik hang de speaker aan mijn gecalibreerde meetsysteem en voltrek een meting t.a.v. de impedantiecurve. Het gros van de speakers heeft geen correctie voor de piek ten gevolge van het crossover tussen mid en hoog.
Deze ga je dan afvlakken naar het niveau dat voor en na deze piek heerst.
Dit doe je door de precieze frequentie waar deze piek optreedt te vinden en dan een resonantiekring bestaande uit een spoel en een condensator te berekenen, waarbij de weerstand na de condensator de gewenste beïnvloeding van de hoogte van de piek bewerkstelligd.

Bij een speaker die aan de buitenzijde een single wire aansluiting heeft, kun je deze lcr-kring gewoon parallel aansluiten over de terminals; met de spoel kant aan de plus en de weerstand aan de min. Doe je dit met banaanstekker, dan is het ontkoppelen en dus vergelijken erg eenvoudig te doen.

Mocht iemand van mijn meet-faciliteiten gebruik willen maken, dan kan dat. Kosten behelsen slechts de gebruikte componenten.

Groet,
Ramon


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 2 / 2
Deel: