Meldingen
Alles wissen

Aansluitvraagje voor meerder MFB's op een MFB uitgang

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
566 Bekeken
(@remie)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 64
Topic starter  

Zoals hier op dit forum te lezen was over een "MFB virus"" volgens mij heb ik dat ook, tja wie niet hier :p
Ik probeer voor normale / leuke “hobby prijzen" MFB boxen aan te schaffen en niet voor die absurd hoge prijzen op Internet van een niet nader te noemen website 😉

Efin, dat virus heeft voor gezorgd dat ik laatst voor een leuk bedrag 4 MFB's kon aanschaffen, aangezien mijn muziekkamer nu wat aan de kleine kant is, ben ik gaan stapelen..
De hele week bezig geweest met het opknappen van de reeds aangeschafte 544'ers (je kent het wel, nieuwe blauwe elco's, relais schoonmaken, alle soldeerverbindingen herstellen, de kasten van binnen en buiten met een sopje schoonmaken, BF245 vervangen, lelijke rode led door blauw + weerstand van 2k7 , nieuwe zekering houders, netingang vervangen door een 3 polige netingang, afregelen MFB en ruststroom, vervangen van C532 door 880pf en de lage tonen beveiliging er uit demonteren)

Aangezien ik nog 2 (1) 544 te kort kom heb ik dat 'gat' tijdelijk opgevuld met twee helaas nog defecte 541's. Is er iets op aan te merken op de opstelling? Door ruimte gebrek ben ik genoodzaakt ze op de grond te plaatsen, had ze daarvoor verhoogd staan.

Er komen nu dus 5 MFB boxen per kanaal op de versterker, dit zal het signaal zeker wel beïnvloeden, maar heb dat nog niet gemeten, misschien dat iemand hier dat eens heeft gedaan. Anders maar met 2 versterkers gaan werken! Mijn verwachting is dat de totale belasting wel mee zal vallen.

De inschakelstroom en ruststroom is niet echt laag meer, zal er eens de watt meter tussen hangen. Eigenlijk ziekelijk hoe on energie zuinig deze boxen zijn (aangezien er een aardig vermogen weg gestookt wordt in de weerstand van 2k7 om de blauwe led te laten branden) Van de week alles fatsoenlijk aansluiten en dan de buren pesten 😉 (deze set is aangesloten op mijn DJ Booth waar ik voornamelijk House en Jump draai, maar ook jaren 80 en klassieke muziek en af en toe wat Nederlands talig voor de buren :p )

Zijn hier freaks met meer dan 2 boxen op een versterker, en hoe sluiten jullie dit aan?


   
Citeren
(@andre)
Lid Moderator
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Hoi Remie,

Welkom terug op het forum.

Het is geen probleem om meerdere MFB's op een voorversterker aan te sluiten. De boxen hebben een hoogohmige ingang dus theoretisch zou je er heeel veel kunnen doorlussen.

Op een aantal meetings hebben we een stuk of 40 587's aangesloten 20 per kanaal en zonder problemen, voor de versterker dan...

Met al die boxen telde het laag zo hard op dat we de filters in moesten schakelen omdat het anders het midden en hoog geheel overstemde...

Heb je dus een goede balans dan is het kicken!


   
BeantwoordenCiteren
(@remie)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 64
Topic starter  

vet! Vandaag eens alles aangesloten, kom wat netsnoeren en din pluggen te kort 😉 In de wandcontactdozen aan de achterzijde passen geen geaarde netsnoeren, heb maar even de aardverbinding weg geknipt.

Damn zoveel MFB's bij elkaar produceren zoveel bass dat ik de bass van me mengtafel terug moet draaien, heerlijk, vooral in het donker, al die blauwe leds!
Nu er 12 staan ga ik door naar de 16 😀

Tip: FreeFloats onder je draaitafels, anders stuitert de naald er af :p


   
BeantwoordenCiteren
Deel: