Meldingen
Alles wissen

De toekomst van mfbfreaks

19 Berichten
13 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,035 Bekeken
(@a-g-w-wijers)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 440
Topic starter  

Beste allemaal,

Aangezien:

- de toeloop en de vernieuwingen op de site de laatste tijd langzaam aan het teruglopen zijn;
- hierdoor ververling bij sommige bezoekers kan ontstaan en dit hier op de site/forum gaan uiten, waarna er nog meer bezoekers danwel freaks gefrustreerd raken;
- we hier iets aan moeten gaan doen;
- er om de zoveel tijd bijvoorbeeld "kant en klaar" nieuwe plaatjes c.q. informatie wordt toegeleverd, die men alleen maar op de server hoeft te plaatsen;
- het me zeer leuk lijkt als de "freaks" met een digitale camera er eens kreatief mee aan de slag zouden gaan;
- het me ook zeer leuk lijkt als er met een kleine regelmaat meningsvrije artikelen zouden worden geschreven over een Philips audioproduct, waarnaar er natuurlijk heerlijk gediscussieerd mag worden;
- we er met zijn alle voor moeten gaan zorgen dat www.mfbfreaks.nl een site gaat worden die op website's over de hele wereld terug te vinden is als de MFB-site, danwelniet Philips-informatie-site voor apparatuur uit de goede jaren '70 en '80;
- deze er voor deze tijdsperiode van Philips nog niet zijn;
- mfbfreaks dus een grote kans maakt;
- we dit alles niet alleen aan hen over kunnen laten;
- er nog freaks zijn met ideeën deze rustig in dit toppic mogen plaatsen;
- mensen die vinden dat ik volkomen ongelijk heb en niet spoor dit in dit topic duidelijk mogen maken, waarna men het topic mag verwijderen en ik alleen nog maar het beste kan hopen voor deze Philips-MFB-site!!!

Dus...

Met vriendelijke groet,

Ton Wijers

[%sig%]


   
Citeren
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
 

Oke, maar vergeet niet dat deze webserver gratis ter beschikking wordt gesteld. ( als ik het goed heb ? )
Er is dan ook niet heel veel ruimte om alle input kwa plaatjes etc er op te knallen ...

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@bennie)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1
 

Blote vrouwen op de site plaatsen helpt, je kunt toch een miss mfb maken die de terugkoppeling presenteert of niet?


   
BeantwoordenCiteren
(@galactix)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 190
 

Op zich hoeft een site helemaal niet iedere dag bijgewerkt te worden om interessant te zijn, een belangrijke functie van deze site is volgens mij informatie verstrekken door middel van documentatie of door middel van een forum bezocht door allerlei soorten mensen. Ik vind het een geweldig concept.

Natuurlijk zijn er mensen die zoeken naar een site waar ze lid kunnen worden van een 'community', en hun halve leven op die site leven (tweakers.net bijvoorbeeld).

Volgens mij is mfbfreaks 'marktleider' waar het gaat om philips apparatuur en MFB in het bijzonder. Het zou een goed idee zijn de hele site te converteren naar het Engels, zodat ook het hele forum-element voor internationale bezoekers toegankelijk is.

Maar even weer on-topic, wordt het bestaansrecht van MFBfreaks.com in twijfel getrokken?

GRTN MRTN

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
 

Tweakers ?? nooit van gehoord MFBFREAKS rulez...

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Beste mensen,

Ik lees dat jullie met hetzelfde probleem zitten, waar ik zelf ook wel een beetje mee zit: MFBfreaks slaapt een beetje in. Het is inderdaad niet nodig om een tweakers-gerelateerd internet-wereldje te creëeren, maar ik wil wel proberen om mensen te blijven interesseren voor de site.
Het grootste struikelblok op dit punt wordt gevormd door - geloof het of niet - onze eigen MFB's. Deze goede trouwe apparaatjes zijn namelijk al 30 jaar oud, en op een bepaald moment is alles zo'n beetje wel verteld. MFB Meetings fleuren de boel wel een beetje op, maar aangezien ik zelf niet aanwezig ben geweest bij de laatste Meeting, zou ik het op prijs stellen als er misschien wat mensen een verslag zouden willen schrijven, of foto's zouden willen mailen... Voor wat, hoort wat. Toch?
Verder is dit helaas een onderwerp dat zelf niet echt voor vernieuwing zorgt, maar we zullen deze moeten creeëren door de dingen die er omheen leven. Reportages, projecten, verbouwingen, zolderopruimingen, rommelmarktvondsten etc.
Verder is natuurlijk de beschikbare tijd ook een belangrijk aspect. Ik schreef MFBfreaks in een periode waarin ik weinig andere dingen te doen had, veel vrije tijd en enthousiasme voor de MFBfreaks hobby. Op een bepaald moment heeft zoiets een top bereikt, en schuift het even naar de achtergrond om plaats te maken voor andere zaken. Zo gaat het bij mij, maar vermoedelijk ook bij een hoop andere mensen. De hobby krijgt tijdelijk wat minder aandacht, om wellicht enkele weken of maanden later weer vol enthousiasme te worden opgepakt.
Input is welkom, ik nopdig iedereen met goede ideeën uit om deze in dit topic te uiten!

Vriendelijke groeten,

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
 

Misschien is het handig om het forumdeel "general mfb talk" op de plaats van de nieuws pagina te zetten ? Dan is de eerste aanblik altijd vers.

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@mctommi)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 286
 

Wat mij betreft mag deze site uitgroeien tot een Philipsverzamelaars-site.......ik verzamel meeeeeer dan MFB alleen......geen enkele site waar ik wat dat betreft op terecht kan.................
Moeten er wel een paar helpers komen...Thomas kan het niet alleen.

Groeten, Tom.

P.S. Verzamel zelf alles op HiFi-gebied van Philips uit de seventies....maar MFB blijft het beste ! Gebruik het liesfte mijn MFB-boxen om naar mijn mooie apparatuur te luisteren.......LP, cassette, 18 cm-banden........

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@maarten)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 38
 

Het zou in ieder geval helpen als ingezonden stukjes met foto's ook daadwerkelijk geplaatst worden.

Sorry Thomas, ik heb je reeds meerdere malen gevraagd om onder concurentie de MFB100 van JAMO?? te plaatsen compleet met foto's.
Zou toch een leuke aanvulling geven.

Dit is reeds enige maanden in jouw bezit.

Ik heb alle respect voor het feit dat je misschien te weinig tijd hebt en dan ook nog voor je hobby de website in de lucht probeert te houden.

Het zou wellicht iets helpen om te reageren om nieuwtjes ook al zijn ze niet van Philips.

groet, Maarten, Amstelveen

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Maarten,

Hierin geef ik je gelijk. Er zijn diverse mailtjes met informatie in mijn map "nog niet verwerkt", en hierin bevindt zich ook jouw informatie over de Jamo MFB's. De reden dat dit nog niet is geplaatst, is dat ik aan het dubben was over een nieuw design van de site. Wellicht moet ik in de tussentijd het oude design toch blijven bijhouden, om absolute stilte te voorkomen.

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@remie)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 64
 

Een [goede non-commerciële] website runnen kost veel tijd, meer dan je denkt.

Kom hier af en toe om op het forum te lezen en informatie op te zoeken, maar van wege mijn eigen drukte niet zo vaak.
Wat ik jammer vindt is dat het vaak dagen of weken duurt voor er een reactie is.
Hier mee verwijt ik niemand iets, het is wel zo tof om een gaande discussie te hebben.

Ik zou graag willen helpen, maar dat wordt een meer jaren plan, af en toe ga ik aan de slag met me MFB's en schiet dan een aantal foto's
Zo heb ik eens deze page gemaakt, die gerust op deze site gebruikt mag worden:

Contact me anders een keer 🙂

MFBfreaks moet blijven bestaan!


   
BeantwoordenCiteren
(@jerry)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 6
 

Een apart katern met reviews van freaks zou ook leuk zijn. Ik heb bijvoorbeeld op Google gezocht naar mijn apparatuur, maar kon er niks over vinden. En inderdaad, de site een internationaal karakter geven maakt het wel toegankelijker voor iedereen. Maar dan gaat het waarschijnlijk ook meer tijd vergen van de webmaster.

Op zich (niet negatief bedoeld) ziet de site er gedateerd uit. Maar ja, dat is de apparatuur in principe ook. Dus wat dat aangaat past het wel bij elkaar.

Ik hoop dat de site nog lang blijft bestaan. Ik kom er pas sinds een paar dagen maar lees met veel plezier, en in de baas zijn tijd, alle posts door die er in al die tijd geplaatst zijn.

Keep up the good work!


   
BeantwoordenCiteren
(@maarten)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 38
 

Ik begrijp jouw probleem thomas,

Het is inderdaad misschien verstandig om toch voorlopig gewoon door te gaan met de oude layout, wellicht kun je het artikel dan ook makkelijk in de nieuwe layout verwerken.

No hard feelings maar dit topic ging toch over het weinig wisselen van artikelen en nieuwe info.

groet, Maarten

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@ronvonck)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2
 

Denk ook dat veel MFB-aanhangers nog niet zo thuis zijn op het internet. Aangezien het een techniek uit de jaren 70 is zullen de meeste mensen in stilte van hun MFB-apparatuur genieten.
Ik wist al jaren dat mijn vader zijn MFB-spullen als heilig beschouwde maar ik kwam pas een paar weken geleden op deze site terecht (en weet dus nu waarom). Mijn vader en opa (die ook een MFB-set bezit) weten helemaal nog niet van het bestaan van deze site.

Wat betreft layout. Uit ervaring met mijn eigen site weet ik dat inhoud toch echt wel voor layout gaat. Heb ook vaker zitten twijfelen om de layout aan te passen maar zolang deze overzichtelijk is (en dat is deze ook) blijven de mensen die interesse hebben toch wel komen.

Zeker omdat de MFB-techniek niet meer nieuw wordt toegepast kan het zo zijn dat bezoekersaantallen wat teruglopen. Ik kan alleen maar aanraden de naam van de site veel te laten vallen en je goed aan te melden bij zoekmachines.

Ik zou de site zeker in de lucht houden als naslagwerk. Mij heeft het in ieder geval duidelijk gemaakt waarom onze MFB-speakers zo goed klinken en wat de techniek zo speciaal maakt. Dat is in ieder geval weer één nieuwe MFB-aanhanger.

p.s. mochten jullie nog wat foto's nodig hebben van onderstaande apparatuur voor de site dan wil ik er best wel wat maken (ben best handig met mijn digitale fototoestel). Laat maar even weten (per mail ofzo).

[%sig%]

Bericht bewerkt (12-07-2004 14:52)


   
BeantwoordenCiteren
(@carmen97)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 14
 

Hallo Freakes.

Het is mij ook opgevallen dat de MFB site een beetje in is gedut.
Is ook niet zo gek, als je bedenkt dat Philips geen honderden serie's MFB uit hun fabriek hebben gestampt. Ik denk dat de meeste het wel weer gezien hebben...
Maar misschien kan er ook andere Philips apparatuur een plekje op deze site vinden. Wat Mctommi bedoelt...
Ik bedoel, Philips heeft meer mooi's gemaakt.
Wat te denken van de passieve luidsprekers,cd-spelers,versterkers, tapedecks, platenspelers, stuk voor stuk hele mooie apparatuur uit de jaren 80 die nu nog steeds naar volle tevredenheid worden gebruikt.
Het is maar een idee...
Begrijp me niet verkeerd, mfb verdient het om in de spotlight's te staan, ben zelf ook freak. Maar toen de site net in de lucht was keek ik elke dag, nu misschien 1 keer per 2 weken.

Groetjes Rob


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 1 / 2
Deel: