Meldingen
Alles wissen

MFB is cool

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
505 Bekeken
(@jerry)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo allemaal,

even voorstellen. Mijn naam is Jerry en ik ben 33 jaar oud. Ik ben een overtuigd audio freak.

Nadat ik afgelopen donderdag een setje aangeboden kreeg voor niks, wegens een verhuizing, ben ik de boel eens gaan aansluiten en beluisteren. Alles was van de eerste eigenaar.

- Philips 22 AH 070 Switch Unit
- Philips 22 AH 170 Tuner
- Philips 22 AH 270 Pre amp
- Philips 22 AH 370 Power amp
- Philips 586 MFB boxen

Na geluisterd te hebben bleek alles nog te werken. Er was ook niets aan gemod. Het geluid wat je tegemoet komt zit toch wel in de hogere regionen van de middenklasse apparatuur en klinkt lekker 'droog'. Er was ook nog een cassette deck bij, maar die heb ik nog niet getest.

Ik prijs mezelf wel gelukkig met deze set. Te meer omdat het me niks kostte. Hoe staat de 586 in verhouding eigenlijk met de andere MFB boxen?

De set is trouwens te bewonderen in de catalogus van 1979 elders op deze site.


   
Citeren
(@chicono2)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 4
 

Om de hitcijfers op te krikken maar eens een log in aangemaakt.

Het setje wat je hebt is leuk maar klinkt in mijn oren meer warm dan droog.

De 586 kinkt wel heel strak.

Wel stoer 19 inch erg mooi.

Karel


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Twee enthousiaste nieuwelingen op één dag, geweldig!

Jerry,

Jij hebt een schitterend debuut gemaakt met die set, de x70 serie is een mooie serie, en je kunt altijd gaan uitbreiden naar andere MFB modellen als je verder dan de 586 wilt kijken. Dit is echter een schitterende box voor niet al te grote luisterruimten. Zijn prestaties zijn - mijns inziens - te vergelijken met de 544, de meest verkochte MFB van allemaal. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je er veel plezier aan gaat beleven!

Karel,

Nieuw of al bestaand lid? Dan hebben we nu twee Karels geloof ik... Wat voor log heb jij aangemaakt? En welke gegevens verwerk je daarin?
Ik ben het trouwens met je eens dat geen enkele MFB droog klinkt, behalve de F9638 dan. Maar droog is eigenlijk een bet woord voor vlak, of vergis ik me?

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@jerry)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Ik bedoelde met droog dat er geen bijgeluiden worden bijverzonnen door de kast. Iets wat ik met andere, duurdere speakers, nog weleens heb meegemaakt. Als ik een vergelijk mag maken dan klinkt de speaker eerder 'Engels' dan 'Duits'.


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Jerry,

Dát vind ik een zeer opvallende opmerking! Philips speakers (vooral uit de jaren '70) worden nogal vaak juist Duits genoemd (badkuipgeluid - veel laag en vele hoog). Dit is de eerste keer dat ik zie dat iemand ze met Engelse boxen vergelijkt. Vooral over het hoog heb ik andere geluiden gehoord! Heb zelf helaas geen ervaring met Engelse boxen...

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
Deel: