Meldingen
Alles wissen

How to....

17 Berichten
6 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,245 Bekeken
(@robweijers)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 10
 

Rubbers uitgedroogd. Ik denk dat ze teveel in de zon hebben gestaan. Hoop er ooit weer eens een stel te vinden. Toch eens aan mijn vader vragen waar zijn zelfbouw boxen gebleven zijn. Daar zaten ze ook in. Was een Philips ontwerp met 2x hoog en midden in een box samen met zo´n 12100. Klonken geweldig totdat hij er "veel betere" filters in ging hangen.


   
BeantwoordenCiteren
(@galactix)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 190
 

@M.Miller wrote:

Ik gebruik trouwens het liefst mijn CD speler, met originele cd's. MP3 vind ik eigenlijk belabberd klinken. Kan ook aan mijn geluidschip in de laptop liggen (zo'n AC97 codec geval)

Na veel, heel veel kritisch luisteren ben ik met een stel vrienden tot de conclusie gekomen dat het niet zozeer het mp3 formaat is, maar meer (zoals bekend bij sommigen) de DA converter in de geluidskaart. Vanaf 160kbps wordt het op een goede kaart al moelijk een goed gecodeerd (dat is wel weer belangrijk!) muziekstuk van zijn origineel (CD) te onderscheiden.

Een vriend van me vind de DA in de SB Audigy te 'schel' in het hoog. Mijn Phlips tweetertjes geven het wel 'acceptabel' weer, maar het kan zijn dat de originele SBLive (die ik heb) voorzien is van betere converters. De grootste winst valt te behalen in een geluidskaart met goede DA converter, maar die zijn ook ontzettend duur. (zoals de M-Audio Audiophile 2496, review: http://www.digit-life.com/articles/maudioaudiophile/, http://www.m-audio.com)

Een huisgenoot van me laat het gewoon digitaal uit zijn pc komen, en dan naar een externe DA converter. Dat zou volgens mij het meest ideaal zijn., gecombineerd met 192+kbps CBR of VBR mp3 is het dan ongekend luisterplezier!


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 2 / 2
Deel: