Meldingen
Alles wissen

INDRUKKEN SPEAKERS MFB BEURS

9 Berichten
7 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
600 Bekeken
(@joost)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 79
Topic starter  

Gave foto's en wat zal dit een gave dag geweest zijn! Toen ik vanochtend de foto's zag had ik gelijk al spijt dat ik niet even ben wezen kijken. Zou iemand (het liefste iedereen) OBEJECTIEF (mag ook best subjectief) kunnen vertellen wat de luisterindrukken waren. Welke speakers klonken super. Welke juist minder. Welke mfb versterker doet het super. Zijn de 545 echt zo goed, klinkt de 54 serie beter als de 58 serie. Een heleboel mensen hebben nu al deze speakers gehoord. Zoveel tests op 1 dag. Laat ons a.u.b. meegenieten. En kan iemand een kort verslag doen van het verhaal van dhr. Gouw? Ik ben echt benieuwd! Dus a.u.b gaan met die banaan.
Thomas bijvoorbeeld, jij hebt de 545 en andere mfb speakers. Wat is je mening?

Met vriendelijke groet,

Jan

P.S. Heeft er iemand nog een woofertje te koop voor een 544


   
Citeren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Jan,

Ten eerste moet mij van het hart, dat ik het jammer vond dat de testopstelling niet symmetrisch was. Dit zal het luisteren ongetwijfeld hebben beïnvloed.

Verder mijn eigen bevindingen:

- De 532 klonk lekker op de beurs, klonk beter dan de voor de test opgestelde 544ers in mijn mening... stond ook wel op een andere plaats en werd door andere apparatuur aangestuurd, dus geen eerlijk vergelijk.

- De 541 is mijn niet echt duidelijk geworden wanneer die aan stond, en zo ja hoeveel stuks??

- De 544 viel me op de beurs tegen, bij mij thuis klinkt hij beter. Kwestie van de omgeving plus aansturing denk ik.

- De 567 klinkt erg goed! Een stuk krachtiger dan de 544 en dat toch met dezelfde versterker. Ik miste echter wel iets in het midhoog, kon er echter geen definitie aan geven.
De 567 Show van Rudy Akkerman was bepaald indrukwekkend! Alleen stond de bas soms iets te hard, wat zich uitte in een lichte lelijke vervorming. De carribische drumsolo klonk super, en die 6x567 plus 6x544 klonken als een volwaardig PA systeem!

- De 585 was er niet, jammer.
- De 586 was er ook niet, jammer.

- De 587 deed het erg goed, hij had een erg mooie bas en een zeer mooi hoog, en kwam op de beurs wat mij betreft zelfs íets boven de 544 uit.

- De F9638 viel mij tegen. Het geluid was erg vlak, en ik had moeite om er überhaupt een bass in te vinden... Kan ook weer aan diverse zaken hebben gelegen natuurlijk. Uiteindelijk luistert iedereen weer anders!

Ben benieuwd naar de overige reacties!

Groeten,

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@arendje)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 31
 

Hey Thomas,

Ik mis het baskanon.. (zoals iemand hem ooit noemde).. de 22RH545!

Die speakers van Rudy dat geeft vast een bak herrie! :headbang:

Groeten,

Arend

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
 jan
(@jan)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 220
 

Heel eerlijk gezecht denk ik niet dat er een goede luistertest plaats heeft kunnen vinden. De speakers stonden niet evenhard, waren niet hetzelfde opgesteld enz enz enz. Maar wat een supersfeer was dat zeg. Naar mijn mening heb ik een heleboel nieuwe vrienden opgedaan en heb lekker kunnen praten over hetgene mij zo boeit, die speakers.

Goed nieuws voor Jan v/d Meer. Ik kreeg de indruk dat Piet de 544 de en na mooiste vond, na de 587 als ik het juist heb.

Wat mij betreft komt er nog een beurs, en Jan, dan rekenen we erop dat jij er ook bent. De pandabeer heb ik gezien, nu jou nog.

Jan Scherps


   
BeantwoordenCiteren
(@basemaster)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 226
 

ik ben even op de beurs geweest rond 12u (ik kon helaas niet de hele dag blijven anders had ik mn 585s wel mee kunnen nemen) en vond de demo wat ongeorganiseerd, dwz de 545 stond de hele tijd aan, deze vond ik niet echt goed doorkomen. Na 5 minuten was ik wel op de 545s uitgeluisterd. Enfin wel leuk om ze een keer gezien en gehoord te hebben.

Volgens de organisatie was er vanaf gezien om elke speaker 15 minuten te geven, ik heb niet begrepen waarom dat was.

Er werd een aantal keren geswitcht naar andere speakers gedurende plm 20 seconden en dan weer terug naar de 545, op basis van die tests heb ik geconcludeerd dat de 587 het helderst klonk en de mooiste "soundscape" kon neerzetten. Dat alle MFBs goed in het laag zijn dat geloof ik wel, het gaat mij toch ook vooral om de stereo-image en overall klankbeeld. De 9638 was wat teleurstellend.

Ik vond het wel jammer dat de 585+586 er niet waren. Van de 585 weet ik al wel wat die kan maar van de 586 niet.

Het geweld van Akkie was wel indrukwekkend. Ik hoop niet dat Akkie buren heeft....

Nu maar hopen dat ik nogeens een set 587 te pakken krijg....


   
BeantwoordenCiteren
 CC
(@_cc_)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 73
 

De 545 opstelling was inderdaad voor verbetering vatbaar, ik had ze graag wat hoger gezet maar ik wou het risico niet lopen dat het meubel topzwaar zou worden. Beter was het geweest ze uit het meubel te halen en gewoon op elkaar te zetten, iets om te onthouden voor de volgende keer.

Qua indrukken (pfff, ik dacht even dat iemand zijn konussen ingedrukt waren toen ik deze kop las maar gelukkig gaat het ergens anders over):

:'( De 545's klonken ronduit belazerd. Boemig en verre van wat ik thuis hoor als ik ze aansluit. Een ding dat me opviel toen de frontjes er even af waren was dat niet alle woofers dezelfde uitslag vertoonden terwijl ze allen volgens mij wel op 1 volt stonden. Het kan aan mij liggen maar ik weet bijna zeker dat er een of meerdere slecht afgeregelde 545's tussen zaten. Misschien is het een idee als we als 545 bezitters eens de koppen bij elkaar steken want er valt zowiezo nog het een en ander te repareren geloof ik.

De 567 had mijns inziens de beste laag weergave en de 544 het mooiste complete geluidsbeeld wat zelfs bij een wat hogere geluidsdruk goed bleef. De 9638 vond ik ook mooi maar raakte net als de 587 een beetje snel door de vermogens reserve heen.

Ik heb ooit een discotheek gehad met 6 stuks 544 en het was derhalve fijn om te zien dat ik niet de enige randdebiel was die een dergelijk set gebruikte ("huiskamerspeakers man, dat kan toch niet klinken")

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Chris,

Aan mijn 545's heeft het in elk geval niet gelegen, want die deden gewoon de hele dag helemaal niks! 😀
Ik denk dat wqe de volgende keer met een betere opstelling, instellingen en voorbereiding zonder problemen een betere demo kunnen neerzetten.

Groeten!

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
 Tim
(@tim)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 80
 

Chris,

hetzelfde viel me ook op bij de 544's, daar vertoonden de wooferuitslagen ook verschillen (als ik naar de fronten keek, die lekker mee zaten te pompen 🙂
Ook qua warmteafgifte was het verschillend, de ene versterkerplaat werd warmer dan de andere.....

Mischien ook wel een idee om als 541/544 bezitters ook eens de koppen bij elkaar te steken om de MFB's eens goed af te regelen, met behulp van iemand die daar handig in is. Kunnen we best wel een keer weer voor bijelkaar komen...

Groeten,

Tim

[%sig%]

Bericht bewerkt (18-02-2003 20:14)


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Ik wilde net zeggen... als ALLE bezitters nu eens de koppen samen steken, dan hebben we binnen no-time wéér een beurs bij elkaar! 🙂

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
Deel: