Meldingen
Alles wissen

MFB: welke huidige speakers evenaren deze warme sound?

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
581 Bekeken
(@tukker)
Active Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Ik ben in het bezit van 4 MFB541 luidsprekers. Ik wil voor mijn woonkamer echter 2 staande zuilluidsprekers (niet actieve speakers) plaatsen.

Had eerst de KEF Q5, maar ik vond deze uitermate schel klinken in stereo, zonder enige warmte.

Vraag: Met welke speakers op de huidige markt, heb ik de meeste kans om het warme laag en frise hoog van de MFB-sound te evenaren?

groet Tukker


   
Citeren
(@leendert)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 285
 

probeer Acoustic research eens
kost wat .
of de jamo series met side woofer net als ar
kost ook wat
grote tannoy's


   
BeantwoordenCiteren
(@han-hoogendoorn)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 147
 

Beste Tukker,
Alternatief waar ik zelf al jaren naar luister en die zeker een warme sound geven (zie de recenties) is de KEF 104/2 reference. Ik weet dat het een gedateerde luidsprekerbox (eind 80) is maar mits in goede staat geeft het een geluid dat zeker niet schel wordt maar meer aan de warme kant blijft. Dit was een rede om eens met de actieve box 587 te spelen, die standaard enigszins vergelijkbaar warm geluid geeft, door midden/hoog te vervangen door titaanluidsprekers voor meer definitie. Het verschil is welliswaar (gelukkig) niet zo groot maar het is er wel. Mijn advies is luister eens naar de KEF's. Er staan er regelmatig te koop op Marktplaats. Ik heb zelf nog niet de keuze gemaakt om de mijn KEF's de deur uit te doen ten faveure van mijn zelfbouw 587's. Dat geeft een beetje mijn dilemma aan tussen meer definitie of meer warmte in het geluid.

Het advies is wel een goede versterker aan te sluiten. In het verleden dacht ik dat alle verstekers van >€250 wel voldoende kwalitatief en zonder kleuring versterkten. Dat is niet zo is mij heel duidelijk gebleken bij het vergelijken van een NAD instapklasse versterker met een DENON instapklasse beiden ca. 2x 50 W versterkers. De DENON klonk eenvoudigweg veel scherper en bij mij veel vermoeiender dan de NAD. De eigenaar van de DENON kon de scherpte juist waarderen (bekkens e.d.). Smaken verschillen blijkt maar weer. Conclusie ook de versterker blijkt een punt te zijn bij de gewenste uitkomst voor je geluid.
Han


   
BeantwoordenCiteren
(@tukker)
Active Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Han,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik zal eens rond gaan kijken op marktplaats. Ook de andere reply: hartelijk dank.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: