Meldingen
Alles wissen

Mijn mfb´s

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
525 Bekeken
(@robweijers)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

Na ontzettend veel gemak van deze site gehad te hebben vondt ik het wel een keer tijd om mijn avontuur te posten.

Het begon na een verbouwing hier. De kamer met 2,5 meter verlengd en toen ontstond er wat betreft het geluid een probleem. We hebben hier de boxen naast de tv staan omdat dat wel lekker als je een filmpje kijkt. Nadeel is alleen dat er in de rest van de kamer een soort van gat onstaat, en overdag ben je daar het meeste (eettafel, computers) Zie ook onderstaande plaatje, bij b1 stonden de boxen.

Nou had ik een jaar of 20 geleden (wordt oud) al eens mfb boxen gehad en wist dat die dingen klein waren en power hadden. Ben toen eens gaan zoeken op marktplaats en had al vrij vlot iets gevonden voor een redelijke prijs. Een setje 544´s Van eentje rammelde de bas. Dat was vlot verholpen dankzij alle info op dit forum! Die 544 heb ik op de punten B2 geplaatst en het gat was gevuld. Werkelijk indrukwekkend hoe het vinyl klonk op deze dingen.

Mijn vrouw vondt het ook wel wat en leek het ook een goed idee om de boxen naast de tv te vervangen. Dat zijn dus een paar 532´s geworden. Films kijken is nu ook supper.

Vorige week zag ik het aanbod waarover hier op het forum ook is gesproken, 4 stuks mfb voor 75 euri. Ik denk, waarom niet. Zet er overal gewoon nog eentje op om nog wat meer boddy in het geluid te krijgen. Diezijn nu ook binnen en leverd samen met wat ik al had de volgende plaatjes op:

het is een genot om naar te luisteren... zowel op hoge als op lage volumes

Dit alles speelde zich af tussen afgelopen kerst en nu. Voor mijn 8 mfb´s heb ik ongeveer 200 euro uitgegeven. Kan dan ook als advies meegeven dat als je een beetje geduld hebt en goed de sites in de gaten houd het best wel lukt om voor een redelijke prijs een flinke set bijelkaar te krijgen. Wel is het handig als je wat weet van elektronica want heb wel het een en ander op moeten knappen, maar het viel mij op zich reuze mee.


   
Citeren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Ik vind die voltmeter mooi 😉


   
BeantwoordenCiteren
(@galactix)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 190
 

Ik kan er niets aan doen, de foto van die twee 532's... wat een compositie, wat een schoonheid...:shock:

En dan te bedenken dat je voor 200 euro ook zo'n hedendaags setje "schoenedoos en een stuk of vijf van die zeepdoosjes" kan kopen, wat is nou een betere investering ❓ 😀


   
BeantwoordenCiteren
(@robweijers)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

Gisteren nog even deze http://www.imdb.com/title/tt0357277 /"> http://www.imdb.com/title/tt0357277/ film zitten kijken met het geluid over de 532's. In het begin van de film word er zeg maar flink geschoten. Was gelijk weer wakker, wat een geweld. Is dan wel geen suround, maar wat mij betreft komt dat meer in de richting van bioscoop geluid (hmm beter natuurlijk) dan die zeepdoosjes...

@Zapper, zal is mijn andere 2 meters erbij zetten. Die zijn nog mooier 🙂


   
BeantwoordenCiteren
Deel: