Meldingen
Alles wissen

Brommetje

18 Berichten
7 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,296 Bekeken
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
 

Als je een universeelmeter in standje wisselspanning houdt tussen de losgetrokken cinch stekkers en je box kun je meten of er sprake is van spanningsverschil. ( box en pc moeten dan wel ingeschakeld zijn )

Ik ben benieuwd ...


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
 

Hoi Herman, dan wil ik ook nog ff iets kwijt...

Meet eens voor de gein de spanning tussen de nul (blauwe draad) en de aarde (geel/groene draad) van het lichnet (uiteraard met de multimeter op stand "wisselspanning"). Theoretisch moet je dan 0 Volt meten. Een paar mV kan geen kwaad maar als je hier een aantal Volts meet dan zit er iets goed mis...

Ben ik nog iets vergeten Herman? Vul me maar aan zou ik zeggen... 😈

Groetjes. 😉


   
BeantwoordenCiteren
(@rozwen)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 12
Topic starter  

Probleem opgelost mannen !!!

Herman sloeg natuurlijk de spijker op z'n kop met de opmerking dat met kortgesloten ingang dan geen brom aanwezig er niets aan de box kon mankeren. Dat had ik mezelf ook al lopen afvragen. En inderdaad... ik had zo'n prikkeltje als ik met de binnenkant van m'n onderarm de achterplaat van de box aanraakte.

Natuurlijk had ik hier al een keer mijn computer met een verlengsnoer op twee (!!!) verschillende geaarde stopkontakten gezet, zonder resultaat.
Nu ik daarop door jullie opmerkingen toch maar eens ging meten bleek er ongeveer 130 volt naar aarde te staan. Oftewel... de aarde deed weinig.

Toen maar eens een ander stopkontact gezocht waarvan de aarde wel werkte en..... brommetje weg 😀 Wat klinkt dat lekker nu.

Bedankt voor het meedenken !!!

Ps. Hier in Frankrijk willen ze nog wel eens knoeien blijkt maar weer 🙄 Maar gauw een nieuwe aarde trekken.


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 2 / 2
Deel: