Meldingen
Alles wissen

cinch of din aansluiting

7 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
559 Bekeken
(@henk-van-kempen)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 54
Topic starter  

Hallo Freaks,

Ik heb de laatste tijd veel last van slechte din contacten op mijn 544 ers en 567 ers. De boxen springen daardoor niet tegelijk aan en ik moet meestal morrelen aan de dinstekkers en dan is het weer effe goed. Contactspray helpt ook maar tijdelijk. De kabels en stekkers blijken uit metingen goed. Ik heb zelfs op de ingangsprinten de dinconnectors de tin nog effe laten vloeien. Nu is mijn vraag wie zijn mfb's gemodificeerd naar cinch en hoe te doen. Ik hoop dan van mijn connect problemen af te komen.

Met vriendelijke groet uit 's-Hertogenbosch,
Henk


   
Citeren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Henk,

Jouw probleem kan maar één oorzaak hebben, en dit is het meest bekende en beruchte probleem bij DIN connectoren. In de gaatjes waar de pinnetjes van de DIN steker invallen, zitten als het ware metalen V-tjes, waar die pinnetjes tussenkomen en contact maken. Die V-tjes raken na verloop van tijd uitgelubberd, waardoor de pootjes van de V te ver uit elkaar staan en het pinnetje slecht contact maakt. Neem een superklein precisieschroevendraaiertje of een passerpunt, of iets in die richting (paperclip wil ook wel eens werken). Druk nu in elk gaatje de twee metalen pinnetjes die je ziet naar het midden van het gaatje toe. Nu stekker erin en het contact is als nooit tevoren!

Succes!

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Kun je soms moeilijk bij.

Ik heb een set 532's cinch gemaakt, maar dan alleen 1 plug.
Heb de L-R schakelaar verwijderd en een geisoleerde cinch erin,
(geisoleerd van massa!)
Eerst de schroefjes van de schakelaar eruit. Dan lossolderen.
Waar de schakelaar zat zitten 6 gaatjes, verbind de 3 door die tussen L-R kiezen en vanaf de ander 2 (naar massa) dan heb je meteen 2 aansluitpunten.
Als ze geen geisoleerde hebben kun je een gedeelte van een zwevende contraplug gebruiken, en voor de bevestiging een moer van een F-connector. Zo heb ik het gedaan (dat lag nog in de rommeldoos..)

Wil je alle mogelijkheden houden dan moet je er 4 pluggen inbouwen.
Op zich zijn DIN pluggen niet slecht mits ze goed contact maken zoals Thomas al schreef, en als je ze vanuit een voorversterker stuurt kun je ze van tijd tot tijd eens inspuiten. Bij laag signaal kan er oxidatie optreden die je dan hoort als een soort lichte vervorming. (een luidspreker uitgang zorgt voor hogere stroom bij lage impedantie, dan kan er weinig gebeuren)

Cinch pluggen zijn ook niet heilig. Voor de stekkers/kabels kun je het beste types nemen met 4 van die blaadjes, die ronde dingen hebben de nare eigenschap dat ze doordat ze mooi rond zijn weleens nergens contact meer willen maken. En dan bromt het..

Je hebt ook hobbyisten die er XLR pluggen inzetten. Niet goedkoop maar wel robuust. (zeker als je de boxen vaak versleept om disco te draaien of zo..)


   
BeantwoordenCiteren
(@cvonhout)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 56
 

Ik heb al de pinnetjes van de Din connectoren heel voorzichtig een heel dun laagje zuurvrije vaseline gegeven.
Werkt perfect, ik had hiervoor problemen met mijn 212 platenspeler, moest steeds aan de connectoren morrelen, maar nu is dat einde verhaal doordat ik ze dus een superdun laagje zuurvrije vaseline heb gegeven om contact problemen op te lossen.

Chris.


   
BeantwoordenCiteren
(@henk-van-kempen)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 54
Topic starter  

Hoi Freaks!

Probleem opgelost dankzij de tip van Thomas. Waar vind je nou zo snel zo'n klein voorwerp? Heb punaise met zo'n grote plastic knop eraan gebruikt...gaat perfect..ik merkte het al bij het insteken van de stekkers, gaat nu veel stroever, zitten beter vast en geen speling.

Allen bedankt voor de tips...

Groeten uit 's-Hertogenbosch
Henk


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Henk,

Het is een kleine moeite als je het eenmaal hebt ontdekt, zelf repareer ik zoiets liever dan dat ik ga modificeren (ieder zijn eigen mening uiteraard). DIN is echt zo slecht nog niet, alleen de tand des tijds veroorzaakt dit probleem, en ik wil niet weten hoeveel apparaten al zijn weggemieterd voor alleen maar dit probleem...

Veel plezier weer met je boxen!!

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Ik hou wel van MFB modding πŸ˜‰ vooral middentoners uitwisselen.. LOL


   
BeantwoordenCiteren
Deel: