Meldingen
Alles wissen

Dikke eindtrapweerstanden... hoeveel watt?

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
464 Bekeken
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
Topic starter  

Beste mensen,

Regelmatig komt het voor dat de dikke emitterweerstanden van 1 ohm die in de eindtrappen van onze 544tjes en andere MFB vriendjes zitten, doorfikken als gevolg van een defecte eindtrap. Tot nu toe had ik nogal een aardig voorraadje "used" weerstanden liggen, gesloopt uit en van diverse printen. Helaas zijn ze nu op en ik ga nieuwe bestellen, want de reparaties duren voort. Ik kan echter nergens vinden wat het vermogen van die dingen is. Ik wil ze vervangen door keramische draadgewonden weerstanden van 5 watt, maar wil niet te zuinig zijn. Iemand die helderheid in de zaak kan brengen?

Alvast dank!


   
Citeren
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
 

Ik had er toevallig nog enkele nieuw liggen, maar ze zijn ongeveer 2 watt. Het lijken grote weerstanden, maar ze zijn speciaal brandveilig Dat is de clue !


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
Topic starter  

Vet πŸ˜€ Ik heb nu al keramische 5 watters bij conrad besteld, net als een halve inventaris aan MFB spul... Alleen jammer dat ze daar geen BDX33/34 en 66/67 hebben, moet ik die weer elders uithalen. Maar gelukkig nog een voorraadje liggen. 't Wordt wel weer tijd voor de scoop hier, want ik heb weer een eigenaardig probleem gevonden. Wordt vervolgd!


   
BeantwoordenCiteren
Deel: