Surround Demo op 24...
 
Meldingen
Alles wissen

Surround Demo op 24 mei

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
559 Bekeken
(@eye-of-horus)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo beste mensen,

Door Joop ben ik uitgenodigd om een surround demo te geven op de bijeenkomst en howewel er nog wel het nodige geregeld moet worden, leek het me leuk om me even aan jullie voor te stellen. En ik heb ook een paar vraagjes, die ik aan het eind zal stellen....

Mijn nickname is het symbool van de hoes van Eye in the Sky van The Alan Parsons Project, mijn favoriete groep, nog voor the Stones en Pink Floyd. The APP bestond uit een schrijver en componist (Eric Woolfson) en een producer (Alan Parsons). beide heren en anderen van de band en uit de studio , heb ik diverse malen perssonlijk mogen ontmoeten, waarbij het hoogtepunt wel een special uitvoering van een musical was in Abbey Road. Ik had daar een ereplaats, midden op de eerste rij.

Ik ben altijd een ontzettende muziekliefhebber geweest maar op een gegeven moment begon ik stereo te beperkt te vinden en in 1999 vond ik mijn eerste methode uit om stereo om te zetten naar surround d.m.v. Ambisonics. Nu bijna 10 jaar later zijn de methodes zo geperfectioneerd, dat ik met trots kan zeggen dat een hoop stereo titels die ik omgezet heb, niet onderdoen voor commercieel uitgebrachte titels.

Dat wil ik jullie graag demonstreren op de bijeenkomst. Omdat de benodigde ruimte groter is dan voor een stereo demonstratie, verzoek ik jullie vriendelijk daar vast rekening mee te houden, zodat zoveel mogelijk mensen tegelijk van mijn demonstratie kunnen genieten.
Ga maar uit van minimaal 4x3 meter.

Ik neem zelf een versterker en SACD/DVDA/DVD/CD speler mee en natuurlijk de benodigde titels πŸ˜‰

Verdere details zal ik persoonlijk met Joop en Andre bespreken.

Ik heb begrepen dat je ook apparatuur mee kan nemen en te koop kan aanbieden ?
Ik heb hier een Philips DCC951 die (echt waar !) voor twee bandjes gebruikt is en verder dus nog splinternieuw en een draagbare DCC speler met in Amerika gekochte mini microfoon met voorversterkertje. Dus ideaal om concerten digitaal op te nemen en thuis op de 951 te beluisteren. denken jullie dat daar interesse voor is ?

Een andere vraag..... Het lijkt me leuk om jullie ook een demonstratie te geven hoe je dat zelf kan doen : stereo naar surround omzetten.
Hiervoor is echter wel een stevige (liefst dual core) PC nodig met XP erop. Is die aanwezig ?

Willen jullie voordat het 24 mei is alvast zelf wat proberen : ik run een forum met meer dan 17500 leden : www.dtsac3.com

Wel, voor nu is dit wel even genoeg..... als er vragen zijn, aarzel niet ze te stellen !

grtz,

EoH


   
Citeren
(@pe1dna)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 563
 

Bedankt voor het overnemen van de surround demo EoH!

Dubbel jammer dat ik er niet bij kan zijn, dan had ik je een keer in persona kunnen ontmoeten.

Je gaat toch wel een stukje uit "Return to Tunguska" laten horen? Heerlijk!

gr,
Joop / Eindhoven


   
BeantwoordenCiteren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

Wow, indrukwekkend!
ik ben heel benieuwd 8)


   
BeantwoordenCiteren
Deel: