aristona goed of fo...
 
Meldingen
Alles wissen

aristona goed of fout ?

7 Berichten
5 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
604 Bekeken
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
Topic starter  

Ik vind Aristona niet onderdoen voor Philips, daarom is deze set wellicht interessant ?

http://www.marktplaats.nl/index.php3?url=/markt/audio/versterkers/48149.ht m"> http://www.marktplaats.nl/index.php3?url=/markt/audio/versterkers/48149.htm


   
Citeren
(@hoosterw)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 11
 

Aristona, Erres, Radiola, noem ze maar op.

Deze 2de merken (ook wel eens B merken genoemd) waren vaak wel een uitgeklede versie van de Philips 'branded' producten.
Toch waren de binnenwerken vaak nagenoeg gelijk.

Dus de buitenkant wilde kwalitatief (zeker de estetische look) wel eens minder zijn maar de binnenkant was vaak 100% compatibel.

Toch bracht Philips ook wel eens low range producten in deze merken die men niet in Philips lijn uit wilde brengen. Daar was vaak wel een kwaliteits verschil
Zeker toen Philips in het begin heel stiekum experimenteerde met het inkopen van aziatische binnenwerken.

Het is dus mijn inziens niet één op één te zeggen beter of slechter, dat is iets dat je echt per product moet bekijken. Als het echter producten betreft die ook in Philips lijn te krijgen waren kun je zeker zijn dat de kwaliteit nagenoeg het zelfde was/is.


   
BeantwoordenCiteren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

Bij de bandrecorders uit eind jaren 70 was het enige verschil de sticker achterop en de opdruk op het afneembare afdekkapje aan de voorkant.
heette de Philips bv N4506 was de aristona EW5506. maar op een stickertje op de metalen binnenplaat kon je nog net N4506 lezen, echt 100% Philips dus.
Heb ook Philips spoelen zonder Philips erop, die zullen dan wel bij zo'n niet Philips recorder gezeten hebben.

Bij de Aristona uitvoering van de 551 is het esthetisch iets minder maken perfect gelukt, wat een lelijk ding t.o.v. de 551 of 561


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Wat passieve speakers betreft zitten er gewoon philips units in die oude aristona boxen. Soms is het designs wat anders. Overigens vind ik de mfb 541 van aristona mooier. Maar er zijn ook apparaten die ik lelijker vind (meeste hifi tuners e.d.) dus ik heb maar "gelijk" gestemd.


   
BeantwoordenCiteren
(@mctommi)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 286
 

Zelf heb ik ook de Aristona-variant van de 541....vind ik inderdaad mooier, zonder die vlakverdeling van het Philips-origineel.

Via vriend Frank-visoog uit Almere bemachtigde ik vorig jaar de 5621 tuner van Aristona; best wel lelijk ten opzichte van het origineel van Philips. Heb later een 5520 versterker kunnen kopen en heb nu een setje dus. Als liefhebber en verzamelaar van de visoog-serie, vind ik het wel leuk er zo'n setje bij te hebben, voor de vergelijking.
Die "namaak-visogen" zijn knap zeldzaam aan het worden, dus altijd leuk als je die voor een redelijke prijs kunt inkopen.

Groeten,
Tom.


   
BeantwoordenCiteren
(@herman)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2064
Topic starter  

Om het kiezen wat makkelijker te maken gaan we binnenkort een aristona folder online zetten.
Een voorproefje staat vast op de pagina nieuwbinnen !


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

leuk deckje. die "METAL" cassettes zijn berucht. Ik heb er ooit voor veel geld enkele gekocht en die zaten na een half jaar vol dropouts. Vermoedelijk was de kunststof laag niet goed en dan gingen ze "roesten" πŸ˜‰

Latere metals van PDMagnetics waren goed, maar ook magnetisch harder en dan kon het voorkomen dat je ze niet helemaal gewist kreeg op wat oudere decks.

Uiteindelijk was mijn favoriet Sony UX-Pro, dat was een chroomsubstituutbandje (vermoedelijk ferrokobalt) in een doosje met keramische geleiders. Die dingen waren 12,50 per stuk maar echt stukken beter.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: