Zoek voetsteunen vo...
 
Meldingen
Alles wissen

Zoek voetsteunen voor mijn speakers

9 Berichten
5 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
600 Bekeken
 bs82
(@bs82)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

Hallo,

Ik zoek een paar passende (of originele) voet steunen voor mijn Speakers AH 587.
Deze week zag ik een advertentie waarin beweerd werd dat het originele statieven waren, maar kreeg geen reactie op mijn bod noch op mijn gestelde vraag.
Ik vraag me af of philips in die tijd werkelijk statieven had die bij de mfb behoorden? En zo ja hoe die eruit zagen. Op de webpagina kan ik niets vinden.
Als iemand een paar mooie statieven (steunen) te koop heeft, graag een foto naar mij toesturen.

Hier is de link waar een voorbeeld van originele statieven opstaan:
http://audio.aanbodpagina.nl/philips-mfb-boxen-type-5419-oude-type-in-een

Mvg , Bert


   
Citeren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

ik heb deze nog niet eerder gezien als 'origineel'
ik herinner me een statief met een doorlopende achterbalk van links naar recht en een korter pootje naar voren haaks op de achterbalk.
het geheel kan dan dicht tegen een muur gezet worden.
kan ook zijn dat deze bij de DSS speakers horen, weet het zo niet precies


   
BeantwoordenCiteren
 Dre
(@dre)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 14
 

Beste Bert,

Je zou hier eens kunnen zoeken :

http://www.edles-in-edelstahl.de

Zij kunnen de meeste statieven leveren met een zelf te specificeren afmeting van de bovenplaat (dus waar de box op staat) en in veschillende hoogten.

Succes, Dre


   
BeantwoordenCiteren
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
 

Hallo bs82,

Bert, er zijn destijds door Philips geen statieven gemaakt of geleverd voor MFB boxen. Maar er waren toen wel allerlei statieven in de handel.
Groeten Piet.


   
BeantwoordenCiteren
 bs82
(@bs82)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

Bedankt voor jullie informatie, ik had het vermoeden dat philips zo iets niet op de markt had gebracht.
Dan ga ik iets zoeken uit de jaren Β΄70 op het internet, iets dergelijks als de bovenstaande link vind ik erg mooi erbij staan, vooral het chrome is erg mooi.

Groeten Bert


   
BeantwoordenCiteren
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
 

het enigste statiefachtige is het plastic verhoginkje onder de 587 , 585, 586 . maar 2cm hoogte is niet een boxensteun te noemen .

ik heb de fb820/ 821 steun weleens zelf nagemaakt en heb de originele met de fb821 meeverkocht de zelfgemaakte doen hun werk nu als schuifkastverhoger en werken prima , ik had ze deels van multiplex gemaakt πŸ˜€


   
BeantwoordenCiteren
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
 

Hallo bs82,

Bert, misschien moet ik toch nog wat meer achtergrond informatie geven over die statieven voor MFB boxen. Ik zei, die zijn nooit geleverd door Philips. Daar bedoel ik mee, nooit geleverd door het concern.

Wat in die tijd wel eens gebeurde is dat een Nationale Organisatie ( N.O.) bijvoorbeeld Philips Nederland of Philips Duitsland enz lokaal een bepaald product lieten maken en dat daar op de markt brachten. Dat gebeurde alleen als de productgroep van het concern bijvoorbeeld, door te kleine aantallen, dat product niet in het programma had opgenomen.

Zo hebben bepaalde landen wel eens een witte luidsprekerbox of andere producten locaal laten maken. Wij waren niet blij met dit soort operaties, want de kwaliteit had je dan onvoldoende in de hand en bovendien kostten die operaties relatief veel inspanningen en je kunt je afvragen of het uiteindelijk nog wel enig rendement opleverde.

Dat dit soort activiteiten toch mogelijk waren had te maken met de zogenaamde "federatieve gedachte" dat wil zeggen dat de N.O.'s een grotere vrijheid hadden gekregen met het doel dat ze zich beter konden ontplooien. Die policy heeft zeker z'n vruchten afgeworpen en tot grote groei geleid, maar was op een gegeven moment toch te ver doorgeschoten, met als gevolg, dat bepaalde landen zich minder aantrokken van de richtlijnen van het concern. In de jaren 80 is die situatie weer genormaliseerd, maar zoiets doe je niet "overnight" en heeft de nodige tijd en inspanningen gevergd.

In het licht van het bovenstaande, zou het denkbaar zijn dat toch een of andere N.O. luidspreker statieven in hun programma hebben gehad, maar dat is na zoveel jaren moeilijk meer na te gaan. Groeten Piet.


   
BeantwoordenCiteren
(@mattie)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 562
 

piet , je bedoelt kleine getallen in wijzigingen aan het origineel , ik heb ook de fb815 of 830 in het wit gezien , die zie je ook niet vaak zo en toch origineel af fabriek .

groet mattie


   
BeantwoordenCiteren
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
 

Hallo Mattie,

Het kan best zijn dat er bij de FB815 en 830 om de een of andere reden een beperkt aantal speciaal gemaakt zijn, maar hoofdregel was dat wij kleine series, van niet courante hout soorten of kleuren, niet in productie namen. Kleine series werken sterk kostprijs verhogend en verstoren het normale productie proces en als zodanig inefficient. Groeten Piet.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: