Meldingen
Alles wissen

refoamen: kan gedeeltelijk of moet allemaal in 1 keer?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
574 Bekeken
(@stijnhk)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 26
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik ben op dit moment de laatste hand aan het leggen aan het refoamen van een FB825. De middentoners krijgen nl. een nieuwe foamrand omdat de vorige helemaal was "verdwenen". Wat de vorige eigenaar ermee gedaan heeft, weet ik niet maar dat is ook niet zo belangrijk.

De vorige eigenaar van de FB825 beweerde overigens dat de woofers nog de originele surrounds hadden. Maar voor een meer dan 15 jaar oude speaker lijkt me dat een beetje onwaarschijnlijk. Hoe dan ook, de woofer surrounds zijn nog in goede staat en heel professioneel gemonteerd.

Toen ik de nieuwe surrounds voor de mids ontving, viel me iets op, nl. dat de foamrand van de woofers van een ander materiaal blijken te zijn: het lijkt wat soepeler (maar is wel foam), is iets dunner en is donkerder van kleur (bijna zwart) dan de nieuwe foamranden voor de mids die ik net ontvangen heb.

Wat ik me afvraag is het volgende:
1) wat is de kleur van een originele FB825 woofer surround? Is dat bijna bijna zwart of heel donker antraciet grijs? Dat zou me toelaten na te gaan of ik misschien dan toch originele surrounds om mijn woofers heb.
2) is het verstanding om die woofer surrounds alsnog ook maar in 1 keer te vervangen - ook al zijn ze nog in goede staat - zodat de hele FB825 in 1 keer met hetzelfde foam "gerefoamed" is? Of maakt het helemaal niet zoveel uit dat de mids en de woofers een ander foam materiaal voor de surround hebben?

Ik hoop dat iemand het antwoord weet op deze vragen. Alvast bedankt.

Groeten,
stijnhk


   
Citeren
(@jorissie)
Reputable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 453
 

over 3 weken kun je een uitgebreide reply van me verwachten,
nu even niet in staat daartoe.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: