Meldingen
Alles wissen

Restaureren 'rubber' volumeknop

5 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
527 Bekeken
(@rdleeuw)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo,

Ik heb laatst ergens een 'Philips FW 68 DCC Hifi Mini System' op de kop kunnen tikken. Het betreft een mini stereotje met daarin zowel een gewoon als een DCC deck. Het geheel is eigenlijk, zeker aan de buitenkant, in prima staat. Intern moeten wel nog de snaren vervangen worden en het CD-loopwerkje begint wat te verslijten. Maar het probleem waar ik zo geen oplossing voor heb is de volume-knop en de DSC-knop (Digital Sound Control, jawel, kuch). Beide knoppen hebben een soort rubber-coating, die nu druk bezig is in de vloeibare toestand over te gaan. Ze 'plakken' nogal. Is hier (behalve nieuwe knoppen of overspuiten) een oplossing voor? En indien overspuiten uiteindelijk toch de enige oplossing is, hoe krijg ik de troep er vanaf? En waar is dan de evt. 'rubber-lak' oid evt te verkrijgen? Doelstelling is het ding in zo origineel mogelijke staat te krijgen.

Groeten,

Ronald


   
Citeren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

Jif of Cif is een heel goed middel tegen vergane rubber snarentroep, misschien dat het voor deze knop ook goed werkt.


   
BeantwoordenCiteren
(@rdleeuw)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hmm, da's toch schuurmiddel? D'r is inmiddels wat vooruitgang, ik heb met onverantwoorde hoeveelheden wasbenzine en behoorlijk wat gepoets nu 99% van de zooi van de kunststof knop af. Enige nadeel is nu dattie behoorlijk is gaan glimmen van al dat gepoets. Maar goed, ik ben nu dus op zoek naar een soort rubber-verf. Ongeveer vergelijkbaar met dat spul wat op IBM (of tegenwoordig Lenovo) ThinkPads zit. Iemand tips waar dat te krijgen is?

Ronald


   
BeantwoordenCiteren
(@m0vieman)
Noble Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1037
 

Hoi,

Volgens mij heb je een "werkende" primer en tevens verf met dezelfde eigenschappen nodig. Krijg je zoiets niet in iedere hobbymarkt? Lijkt mij wel... Ze hebben immers ook oververfbare kit (op acrylaatbasis), antiroestverf en ik weet niet wat allemaal... Wellicht dat de schoenmaker je verder kan helpen, die werkt namelijk afgezien van leer ook met rubber...

Succes. πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@pe1dna)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 563
 

Ik heb hetzelfde probleem onlangs gehad met knopjes van een ander apparaat (een Standard C528 portofoon) en die heb ik schoongeborsteld in een bakje met een mengsel van Driehoek groene zeep en warm water, ongeveer 1:1. Allles is er netjes afgekomen, het verteerde rubber lost blijkbaar op in de zeep.

En nu inderdaad een nieuwe ruwe oppervlaktelaag proberen aan te brengen... De piepkleine knopjes zijn nu mooi glimmend en veel te glad om nog comfortabel te bedienen.

(Grrr. stom nanny filter... het woord "a m a t e u r" mag blijkbaar niet in de tekst voorkomen)


   
BeantwoordenCiteren
Deel: