2-weg Davis + RSQ8P...
 
Meldingen
Alles wissen

2-weg Davis + RSQ8P | actief aangestuurd

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
698 Bekeken
(@rsq8p)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 305
Topic starter  

Heb even, sinds ik met actieve filter werk, de mogelijkheid om gemakkelijk te switchen met speakers. Heb de beschikking gekregen over een setje Davis 20klv8's, en de rsq8p had ik al.
Dacht ga toch eens proberen om weer een 2-weg met de rsq8p te bouwen. De vorige was wel aardig, klonk alleen te donker (lag blijkbaar aan die focal woofer). Nu staat de Davis erom bekend dat hij erg oploopt in het midden, zelfs al zonder in een baffle gemonteerd te zijn. Dus qua correctie van de baffle step kon ik mijn borst wel natmaken. Zoals onderstaande grafiek laat zien is er sprake van een enorm vlakke curve en werkt de bsc-correctie erg goed. Crossoverpunt ligt rond de 1600Hz en is een 24dB Linkwitz-Riley. Ik heb bewust gekozen voor dit lage x-overpunt omdat dan de overgangsfrequentie golflengte groter is dan hart-op-hart afstand tussen de units en dit de homogene afstraling van de speaker als geheel ten goede komt. Per kanaal de speakers gelijk afgeregeld binnen een half dB. De dikke bult in het laag komt door de foutieve poortafstemming en de iets te kleinen kast. Qua klank is het een zeer homogene setup. Geen rare nadrukken op bepaalde gebieden. Voordeel is ook dat ik door mijn nu mobiele meetsetup, ik gemakkelijk in de woonkamer kan meten.


   
Citeren
(@voorneveld)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 5
 

Dus de RSQ8P kan dus laag gefilterd worden ? Wat ik graag zou willen weten is hoe hoog de theoretische geluidsdruk of max belasting kan zijn bij circa 2000 Herz. Is er veel vervorming en hoe veel beter is het bij 3000 HZ (if at all). Ik heb deze nodig voor simulaties voor mijn project ! Wellicht dat ik hem ook kan proberen in een tweeweg optstelling met de Audax 17 Aerogel.

Heb jij overigens de TS parameters van deze speaker.

Willem


   
BeantwoordenCiteren
Deel: