Meldingen
Alles wissen

Fabrikant Servosound

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
464 Bekeken
(@drosdorp)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Volgens mijn informatie is rond 1975 een fabrikant geweest die ook MFB boxen produceerde. De naam is ServoSound. Naast speakers maakte het merk ook receivers.

De folder was net zo groot als de luidsprekerbox en metallic grijs van kleur. De fronten waren een soort verticale lamellen.

Weet iemand iets meer van dit merk.


   
Citeren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Hoi,

Volgens mij is Servosound geen fabriek, maar een andere benaming voor Motional Feedback, gebruikt door het Belgische Korn & Macway. Je jaartal (1975) kan kloppen, rond die tijd waren ze namelijk op de markt. Kijk eens bij MFB Concurrentie, daar staan hun systemen, en ook lees je daar over ServoSound. Kort gezegd was dit gebaseerd op een passieve unit met MFB element, die door luchtdruk binnen de kast in beweging werd gebracht en zo voor terugkoppeling zorgde. Lijkt mij niet erg nauwkeurig, maar dat is een ander verhaal.
Verder is dit merk één van de eersten geweest die met een vorm van Spatial stereo experimenteerde, en een daadwerkelijke "processor" bij zijn boxen leverde, die voor een bijzonder ruimtelijk OF natuurlijk geluid moest zorgen.

Groeten,

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
Deel: