Meldingen
Alles wissen

welke boxen zou ik thuis hebben?

5 Berichten
5 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
526 Bekeken
 Piet
(@piet)
Reputable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 297
Topic starter  

Steve, ja de volgende meeting moet je er toch maar eens bij zijn, dan hoor je nog eens wat, en het is nog gezellig ook! Vanaf 1979 heb ik een stereo installatie die bestond uit het 80 rack[AH280 etc]+ cd speler en 2x 587 in eetkamer en 2x 545 verdekt opgesteld in zitkamer. Ongeveer 2 jaar geleden vond ik het tijd worden voor een surround installatie. Die installatie bestaat uit een Harmon Kardon 5.1[zelfs6.1] receiver+ 2x 587 en center speaker voor en 2x 541 en een subwoofe achter en in de eetkamer 2x 541[alleen stereo], die apart bediend kunnen worden eventueel met ander programma en volume niveau dan in zitkamer. Wat betreft de center box daar heb ik wat geexperimenteerd met 541 en 544 maar vond 541 als 2 weg iets te mager,omdat bij een center box de nadruk ligt op het midden gebied.- 544 was prima, maar kon ik wegens plaats gebrek in de kast ,waar tv en alle apparatuur in is ondergebracht, niet kwijt. Na enig onderzoek heb ik gekozen voor Kef Q10 c, die prima past en uitstekend voldoet. Als subwoofer had ik een 545 die via een filter in receiver alleen de frequenties onder 40Hz weergaf. Ik zeg had , omdat ik een deal met mijn vrouw had gemaakt: apparatuur en 5 boxen in zitkamer ok. maar de grote 545's er uit. Diep in m'n hart moet ik haar gelijk geven want de 545's pasten niet in ons interieur en zeker niet als front speakers. Maar zoiets moet je natuurlijk nooit toegeven anders verspeel je je kansen voor de toekomst, want ik wil nog altijd terug naar een stuks 545 al is het maar in een klein hoekje.[ik heb nog een 12"woofer en een complete 545 versterker. Ik zoek dus nog naar een lege kast van 545 en intern zal ik het met enig beleid en geduld wel zien te regelen. O ja alle boxen zijn 40cm van de grond geplaatst, behalve de sub ,die ik nu niet heb. Front speakers 3.75m uit elkaar , achter speakers idem dito. Afstand tussen voor en achter speakers 7.5m. Zo nu weet je hoe bij ons de zaken worden geregeld, maar alles in pais en vree hoor. Groeten Piet.


   
Citeren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

@Piet wrote:

knip.. Maar zoiets moet je natuurlijk nooit toegeven anders verspeel je je kansen voor de toekomst ..knip

πŸ˜› haha, maar de dames hebben ons natuurlijk al lang door, daarom zetten ze het tegenoffensief lekker zwaar aan πŸ˜‰

maar 545's... ooit vang ik ze! πŸ™„


   
BeantwoordenCiteren
(@steve)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 111
 

Ok, thanks piet.
Nu kan ik gerust slapen... πŸ˜‰


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2936
 

hmm 545's sja ik heb de 567 in de woonkamer gezet ipv de 532 (korte tijd ook de 586 geprobeerd maar die beviel me niet zo) en tegen mijn vrouw gezegd dat het om te testen was. Gelukkig staan ze er nog steeds (de test loopt lang, ik heb er maar een duurproef van gemaakt hihi)

Als achterspeakers gebruik ik de RH422 (op de eindversterker van mijn Yamaha DSP-E492 die ik op de meeting bij me had). als front gebruik ik de speakers van de TV, gelukje dat ze in fase stonden. De tv is een van de eerste matchline met FSQ, uit 1988 en nog haarscherp beeld πŸ˜‰

De 567's worden via een DSP8024 van Behringer gestuurd, met vlakke karakteristiek voor de EQ, maar met een smal digitaal filter (parametric) voor de frequentei van 52,6Hz. Daar resoneert de kamer vreselijk, en dan kun je in een gewone huiskamer weinig doen. Door die frequentie eruit te filteren (een relatief snalle band, met veel verzwakking) klinkt het toch strak.


   
BeantwoordenCiteren
(@rsw130)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 67
 

Zal nog eens een tip geven om aan 545's te komen (uit eigen ervaring).

Zag een aantal maanden geleden dat een set 545's op ebay.de net aan m'n neus voorbij waren gegaan. De prijs was niet eens te hoog, ik was alleen net te laat met overbieden.

Wat ik vervolgens gedaan heb is gewoon de winnende bieder mailen. Heb 'm eerst gefeliciteerd met z'n aankoop en vervolgens aangegeven dat, mocht-ie nog ooit van z'n 545's afwillen, ik altijd geinteresseerd ben. Dat heeft hij onthouden en onlangs ontving ik een mail. Als hij er zonder kosten vanaf zou kunnen (m.a.w.: als ik hetzelfde zou bieden als zijn winnende bod), dan mocht ik ze komen ophalen. Het toeval wilde dat deze persoon net over de grens woonde, dus die buitenkans liet ik me niet ontnemen.

Oh ja, wil je weten hoe ze eruit zien, kijk dan even onder Service, Service Tips, doek.

Succes!

Paul


   
BeantwoordenCiteren
Deel: