Meldingen
Alles wissen

storing contact luidsprekers

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
466 Bekeken
(@robbertvdvorst)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Even een vraagje betreft storing in het contact.

1) als ik de volumeknop lager of hoger draai kraakt het ... is dit een kwestie van schoonmaken van de versterker? Of iets inspuiten?

2) 1 luidspreker valt met regelmat uit. Als je dan de stekker achter in de luidspreker een beetje heen en weer beweegd slaat de speaker weer aan.
Is dit een kwestie van iets vervangen? De stekker is volgens mij al vervangen maar zou het de vrouwelijke stekker in de speaker kunnen zijn?

Alvast bedankt voor het meedenken

Gr Robbert


   
Citeren
 Remi
(@remi)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2162
 

Hallo Robbert, welkom op dit forum

ik neem aan dat je een MFB met DIN ingangen hebt, deze willen na zoveel jaar gebruik wel eens los in de soldeer komen te staan en maken dan slecht contact. even wiebelen aan de DIN stekker en hij doet het weer (even).

Remedie is alle soldeerpunten van deze twee aansluitingen even opnieuw te laten vloeien met de soldeerbout.
Je moet de achterkant losmaken door de schroefjes waar het witte rondje bij staat afgebeeld los te draaien, de overige laat je zitten.
Ook even de draaiknoppen eraf trekken.

Nu draai je de deur open en dan kan je bij het kleine ingangsprintje dat met een aantal kleine parkertjes vast zit. deze ook los draaien.
Met een beetje beleid kan je het printje nu omdraaien zodat je bij de soldeerzijde kan komen met de soldeerbout. pas op dat je de draadjes niet te strak zet hierbij.

De kraak in de draaiknop is redelijk te verhelpen door wat contactspray in de potmeter te spuiten. daar kan je nu ook goed bij want het printje is al los.

succes


   
BeantwoordenCiteren
Deel: