Meldingen
Alles wissen

Philips FB 821

5 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,740 Bekeken
(@annihilism)
Reputable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 362
Topic starter  

Heb ze vandaag nog even opgehaald uit Winterswijk.

Heb mijn Infinity Delta 70's afgekoppeld en de FB 821 afgesloten. En ik moet zeggen dat ze echt presteren zoals ik verwacht had, eigenlijk nog ver boven mijn verwachting.

De infinity's hebben toch duidelijk meer laag wat logisch is vanwege de grotere woofers en de grotere klankkast. Maar de FB 821's vallen mij ook zeer mee met de bass, heel mooi gecontroleerd.

Het hoog vind ik van de Philipsen beduidend beter als die van de Infinity's, hoewel de laatste een vrijwel vergelijkbare tweeter heeft (ronde isophase achtige tweeter).

Wat me wel opvalt aan de FB 821's is dat ze het heel erg van een goede plaatsing moeten hebben, waar de infinity's hier niet zo van afhankelijk zijn. Dit zal mede komen door de bassreflexpoort aan de achterkant van de infinity's waardoor de bass wat meer verspreid wordt. Het hoog wordt bij de Infinity's ook wat beter verspreid.

Zit nog steeds te twijfelen welke ik op mijn hoofdluisterset wil :P.

Mijn uiteindelijke beoordeling:
Ik vind de Philipsen toch een wat beter geluid hebben, vooral gekeken naar het formaat t.o.v. de infinity's. De infinity's geven ook heel erg mooi geluid maar vind het hoog soms wat te schel van deze speakers, waar de FB 821's echt uitermate zuiver klinken.

De FB 821 moeten alleen wel gerefoamed worden, de foamranden zijn zo dun als wat en ik denk dat wanneer ik er aardig wat volume doorheen ga sturen dat ze doorscheuren. Vraag me alleen af of ik dit zelf wil doen, of dat ik het uitbesteed aan audiolab in friesland.


   
Citeren
(@annihilism)
Reputable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 362
Topic starter  

Ik zit dus heel erg te twijfelen of ik ze zelf ga refoamen of dat ik ze naar audiolab breng.

Audiolab gaat me ongeveer 150 euro kosten voor alle speakers. Dan weet ik wel zeker dat de randen er goed op zitten. Maar ze worden dan wel vervangen door een rubber veriant die ook nog eens op de woofer wordt geplakt (niet erachter zoals het hoort). Wat ik me dus afvraag is of dit de klank niet sterk benadeelt.

Audiofriends: Dan moet ik het dus zelf doen. Het plakken van de randen is niet moelijk en dat gaat me dan ook wel lukken, waar ik me echter zorgen over maak is het goed centreren van de woofers. Wanneer deze niet goed gecentreerd zijn gaan ze aanlopen en hoor je een schrapend geluid. Totale prijs van het zelf doen: 2 uurtjes per speaker en 50 euro aan foamranden + genoeg lijm en verzendkosten.

Voordeel is dat ik de speakers nou zelf in originele staat kan brengen en de wooferranden dus ook achter de speaker plaats en geen rubber gebruik zodat ik zeker weeet dat het geluidsbeeld niet beinvloed (als dat uberhaupt gebeurt met rubberranden, dit weet ik dus niet).

Wie heeft er ervaring met deze speakers en kan mij vertellen of het te doen is? Ik heb de tutorial op de MFB Freaks website gezien (ook van de FB821's) maar zit gewoon te twijfelen?


   
BeantwoordenCiteren
(@basemaster)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 226
 

3 opmerkingen

- de FB821 dient voor een optimaal resultaat (met name stereo image) op standaards (ca 20 cm hoog) te worden geplaatst. Als ze er al bijzitten heb je geluk anders moet je zelf even wat maken.

- als de wooferranden nog heel zijn (dat lees ik uit jouw verhaal) dan zou je natuurlijk kunnen overwegen om het gewoon zo te laten, en pas actie te nemen als er daadwerkelijk een scheur in zit.

- het centreren van de woofer lijkt me een lastige klus, misschien kun je met een test woofer eens proberen of het je lukt? Zoals ik in een andere draad al zei lijkt het me bij uitstek werk voor een specialist trouwens.

groeten

Basemaster


   
BeantwoordenCiteren
(@christiaandenhertog)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 266
 

Centreren gaat meestal vanzelf mits de woofer een redelijk sterke spider heeft, (dat ding om je spoel heen die op de magneet zit geplakt)

rubber beinvloed de geluidskwaliteit, maar foam kan dat ook doen, ik heb ooit is een setje woofer van dynaudio gerefoamed en de resonantie frequentie ging van 33 naar 43 hz, en ik wilde ze gebruiken voor transmissielijn, heb op internet originele randen besteld en het probleem was opgelost.

rand bovenop de woofer monteren, tsjah.....
ten eerste dacht ik dat dat iets te maken had met je resonantie freq, maar dat weet ik niet zeker,
ten tweede, hij zat er niet voor niks achter toch??

volgens mij staat er op mp een advertentie met special gefabriceerde randen voor philips,:

ik heb ze bij dezelfde kerel gekocht voor mijn dynaudio woofers.

veel succes

groeten Chris

http://audio-video.marktplaats.nl/luidsprekers/111070897-foamranden-8-inch-foam-voor-philips-fb815-fb825-etc.html


   
BeantwoordenCiteren
(@bad-santa)
Reputable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 294
 

Rubber beinvloed wel degelijk de klankkleur van de luidspreker.

Wil je toch zelf refoamen, dan raad ik je aan om een constante puls van een toon generator 20 Hz op de woofer te sturen om makkelijker te centreren.

zet dan kruislings een wasknijper op de buitenrand, zet de generator uit en oel of de speaker aan loopt zo ja herhaal de stappen opnieuw uit.

Mijn aanbod geld nog steeds tegen een kleine vergoeding wil ik het voor je doen.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: