Meldingen
Alles wissen

Hoe luchtdicht is luchtdicht?

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
569 Bekeken
(@peter-verstrate)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 41
Topic starter  

Hier en daar komt op het forum terug dat de MFB's echt pot-dicht moeten zitten. Hoe strikt moet ik dat nemen? Ik zat me al luisterend te bedenken dat ik bij het wijzigen van de tweeters in mijn 545's (aanrader overigens) de draaddoorvoer naar de bas/tweeter ruimte niet heb dichtgekit. Er zat eerst wel een soort kit op. Komt dat zo nauw dat het beter is om dit alsnog te doen?

Peter


   
Citeren
(@andre)
Lid Moderator
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Het is zeker aan te bevelen om ze zo dicht mogelijk te krijgen. Het mfb element kan hier en daar nog wel wat opvangen maar op grote vermogens, voor bijv. 587 is het echt een must. Uiteraard geldt dit ook voor de 545, mijn basspeakers kan ik amper indrukken....


   
BeantwoordenCiteren
(@galactix)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 190
 

hoe zit het met de litze-draden door de woofers, op sommige plaatsen zit het draadje iets ruim door de conus, is het een idee hier een druppeltje lijm op te doen om het gat af te dichten, of zou je dat beter niet kunnen doen?

Het wordt dan een afweging tussen het 'lek' en wat extra massa op de conus, wat is beter en zal het uitmaken?


   
BeantwoordenCiteren
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Ik denk dat je wat betreft dat conusgaatje érg ver gaat, maar ik weet dat Wim ooit een set 544 ABSOLUUT LUCHTDICHT heeft gemaakt. Hij heeft onder andere de behuizing van binnen behandeld (poreusheid hout opgeheven) en ook de woofers behandeld met een materiaal waardoor ze stijver en luchtdicht werden. Wat betreft dat beetje massa van een druppel lijm zou ik me geen zorgen maken, dit maakt op een woofer (grote uitslag, veel kracht) minder uit dan op een mid of tweeter.

Grt!


   
BeantwoordenCiteren
Deel: